Van’daki Adalet Nöbeti’nde tahliye talebi yinelendi

Van’da tutsak yakınlarının sürdürdüğü “Adalet Nöbeti”nde infazı yakılan tutsaklar ile hasta tutsakların derhal serbest bırakılması talebi yinelendi.

Van Barosu’ndaki Adalet Nöbeti eylemi 46 gündür devam ediyor. Aileler, infazları yakılan ve hasta tutsakların serbest bırakılmasını istiyor.

Bugünkü nöbet eyleminde Tokat T Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Rojhat Aydın'ın annesi Hame Aydın, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde infazı yakılan Hakan Bilekçi’nin babası Cevdet Bilekçi, Giresun Espiye L Tipi Cezaevi’nde hasta tutuklu Metin Uyar’ın annesi Filiz Uyar yer aldı.

Aryen Sanat Atölyesi çalışanları ve Tiyatro Mencel Grubu oyuncuları, aileleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan 8 yıldır tutsak edilen ve infazı yakılan Hakan Bilekçi’nin babası Cevdet Bilekçi, tutsaklara dönük yapılan adaletsizliğe karşı eylemde olduklarını söyledi.

Bilekçi, talepleri yerine getirilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Bilekçi, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 21 Ocak’ta yaşamını yitiren 70 yaşındaki Ramazan Turan’ın durumuna da dikkat çekerek “Cezaevlerinde hasta tutuklulara yönelik çok fazla baskı var. Ramazan arkadaş da hasta olmasına rağmen hücreye koymuşlar ve refakatçi vermemişler. Bu bir zulümdür” dedi.

“Tutuklulara haksızlık yapıyorlar, tedavileri engelleniyor. Bunun için nöbetteyiz. Hasta tutuklular bir an önce tahliye edilmelidir” çağrısında bulunan Bilekçi, “Tutukluların cezaları bitmiş, ancak tahliye edilmiyorlar. Ceza üstüne ceza veriyorlar. Bu zulümdür ve hakarettir. Bizler bu durumu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Giresun Espiye L Tipi Cezaevi’ndeki hasta tutsak edilen Metin Uyar’ın annesi Filiz Uyar da hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılması istedi. Uyar, “Biz anneler, adalet istiyoruz. Hasta tutuklular tahliye edilsin” dedi.