Van Gölü’nde yeni rant alanı

Van İskelesi ve Van Kalesi arasındaki sahil şeridi, gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi’nin başındaki kayyum tarafından hızla doldurularak rant alanına çevriliyor.

Wan (Van) ve çevresinde bulunan tüm doğal alanlarını tahrip edilerek ranta çeviren AKP, şimdi de gözünü Wan Gölü’ne dikti. “Van Gölü sahillerini balçıktan temizliyoruz” yalanı ile dolgu yapılıyor. Sahilde bulunan, binlerce canlının yaşam alanı olan sazlıklar, moloz ve taşlarla doldurularak, doğal yaşam yok ediliyor. 


Wan Gölü, HDP’li belediyelere yönelik kayyum gasbının ardından AKP ve yandaşlarının rant alanına döndü. Wan’ın İpekyolu, Erdîş (Erciş), Tuşba ve Artemêt (Edremit) belediyelerine kayyum atanmasıyla birlikte Wan Gölü kıyı şeridi adeta betona çevrildi, AKP ve yandaşlarına peşkeş çekildi. Yine göl çevresinde bulunan Erdîş, Artemêt, Tuşba, Westan (Gevaş) ve Edremit sahilleri kamu kurumlarının işgali altında. Bu alanlara halkın girmesi ise kesinlikle yasak. Wan Ferit Melen Havaalanı, Devlet Su İşleri, Milli Eğitim Müdürlüğüne ait tesis, kamp ve dinlenme yerleri, Van Valiliği Edremit Yazlık Konağı ile Edremit Ordu Evi ve Gazinosu ile polis ve askerlere ait onlarca karakol ve tesis bulunuyor. Yine 12 kilometrelik Erdîş sahilinde ise kayyum tarafından yapılan kafe, lokanta, otel gibi onlarca tesis bulunuyor.

DOĞAL YAŞAM YOK EDİLDİ

Wan Gölü sahilini işgal ederek yandaşlarına peşkeş çeken AKP, şimdi de geri kalan alanları rant alanına çevirmek için çalışıyor. Wan merkez ilçeleri olan İpekyolu ve Tuşba arasında bulunan Wan İskelesi ve Wan Kalesi arasındaki sahil şeridi, Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu tarafından hızla doldurularak rant alanına çevriliyor. Wan kayyumu tarafından, “Van Gölü sahillerini balçıktan temizliyoruz” yalanı ile dolgu yapılıyor. Sahilde bulunan, binlerce canlının yaşam alanı olan sazlıklar, moloz ve taşlarla doldurularak, doğal yaşam yok ediliyor. Bu alanlara, kafe, otel, lokanta, villalar yapılarak yandaşlarına peşkeş çekilecek. Bu alanların işgal edilmesi için kayyum tarafından hızlı bir çalışma yürütülüyor. Sahil temizliği adı altında hemen hemen her gün onlarca kamyon taş ve moloz getirilerek sahile dökülüyor.