Van referandum cevabını Newroz'da verecek

HDP ve DBP Van il örgütleri, Newroz çalışmalarını halkla buluşarak sürdürüyor. HDP ve DBP yetkilileri halkla birebir görüşerek Salı günü düzenlenecek olan Newroz’a katılmaya davet etti.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP-DBP il yöneticileri, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan referandum çalışmaları kapsamında Rus Pazarı, Doğu Center, Büyük Halk Pazarı, Tuşba Halk Pazarı, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi ve Semt Pazarı ile Van AVM,  kent merkezi esnafını ziyaret ederek referandumda HAYIR için destek istedi.

Van’da DBP, HDP, DTK ve KJA öncülüğünde “Mutlaka kazanacağız” şiarıyla kutlanacak olan Newroz’a katılım için broşür dağıtıldı. HDP ve DBP’li yöneticilerin yanı sıra çok sayıda genç, sokak, cadde ve mahallelerde broşürler dağıtarak, halkı 21 Mart’ta tarihi Van Kalesi’nin eteklerinde kutlanacak Newroz’a davet etti. Şehir merkezinde ise anons aracı dolaşarak, Newroz şarkıları eşliğinde halka davette bulundu.

ESNAF DAVET EDİLDİ

Yöneticiler ile gençler mahallelerde çalışma yürütürken, kent merkezinde ise HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan’ın da aralarında bulunduğu bir grup broşür dağıttı. HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ve kimi yöneticiler de İpekyolu ilçe esnafını ziyaret etti. Kentin işlek en mekanlarından olan Rus Pazarı esnafını ziyaret eden Botan ve beraberindekiler, esnaf tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

‘AKP’YE NEWROZ’DA REFERANDUMUN CEVABINI VERECEĞİZ’

Program kapsamında bir kahvehaneyi ziyaret eden Botan ve beraberindekiler, çay içerek halkla sohbet etti. Burada konuşan Botan, kutlanılacak Newroz’un AKP'ye referandumun cevabı niteliğinde olacağını belirterek, ”Vanlıları tanıyoruz; zulme boyun eğmeyeceklerdir ve tüm renkleriyle Newroz alanlarında olacaktırlar. Her yıl yüz binlerin katılımıyla kutlanılan Newroz bu yıl da aynı havayla geçecektir. Bu Newroz biz Kürtler için tarihi bir anlam taşımaktadır. Halkımız bunun bilincinde ve ona göre de hareket ediyor” dedi.