Van Valisi: Devlette para kalmadı, trafik cezalarını arttırın

AKP, ekonomideki iflasın faturasını halka ödetiyor. Van Valisi, Emniyet Müdürü ile görüşerek, trafik cezalarının az olduğunu savunarak, artırılmasını istedi. HDP Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, "Devlette para kalmadı; aciz durumdalar" dedi.

Türkiye’de ekonomi iflasa sürüklenirken, hükûmet, ekonomiyi kurtarmak için yeni arayışlara girdi. Bu arayışlardan biri de trafik cezalarını arttırmak oldu.

Van Valisi geçen hafta Emniyet Müdürlüğü’ne “Trafik Şube işini yapmıyor, Van’da trafikte kimseye ceza kesilmiyor mu?” deyince, kentte trafik noktaları arttırıldı. Daha önce sadece 3 yerde bulunan trafik kontrol noktaları son bir haftada 15’e çıkarıldı. Neredeyse kentin tüm kritik noktalarına trafik polisi konuldu. Adeta kent sakinleri ellerinde trafik cezalarıyla dolaşır oldu. Yaklaşık 500 TL’den başlayan cezalar 6 bin TL’ye kadar çıkıyor. Van İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Müdürlüğü Denetleme Şube Müdürlüğü sadece 2017 yılında 21 bin 964 sürücüye 22 milyon 232 bin 947 TL trafik cezası keserken, valinin bu rakamı dahi az bulması nedeniyle bu cezalarda artış bekleniyor.

ADETA HARAÇ KESİLİYOR

Böylece ekonomide kötü gidişatın faturası halka kesiliyor. AKP için kapı kapı dolaşarak oy isteyen Van Valisi Murat Zorluoğlu, seçim çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da kamu kurumlarını seferber ediyor. Alınan bilgilere göre, geçen hafta Van Emniyet Müdürü ile görüşen Zorluoğlu, trafik cezalarının azlığından yakınarak günlük trafik cezasının bir kentte en az 100 bin TL olması gerektiğini söyledi. Talimatın ardından Van’da cezalar arttırıldı. Neredeyse her şey bahane edilerek araçlara ceza kesiliyor. Zaten akaryakıt fiyatlarının tavan yaptığı Türkiye’de trafik cezalarının da arttırılması halkı isyan ettiriyor. Halk, trafikte adeta haraç kesildiğini söyledi.

ERTNA: DEVLET BATTI!

Konu ile ilgili görüşlerini aktaran HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, ekonomide kötü gidişatın faturasının vatandaşa çıkarıldığını söyledi. Van Valisinin hükûmetten aldığı talimatla ekonomiyi kurtarmak için böyle bir yola başvurduğunu ve bu durumun bütün illerde uygulamaya geçirildiğine vurgu yapan Özgökçe, “Hakikaten valinin böyle talimat vermesi enteresan. Bu, vatandaşı cezalandırmaktır. Bütün gelirini işçiden, emekçiden almaya çalışan hükûmet, görevini yapmak yerine vatandaşı cezalandırıyor. Oysa ekonomide kötü gidişatın sorumlusu vatandaş değil, hükûmettir. Yeni hükûmet kim olursa olsun bir enkaz devralacak gibi görünüyor" dedi.

Bu durumun hükûmetin ne kadar zor durumda olduğunu gösterdiğini belirten Özgökçe, “Bu davranışlar acizliktir. Düzenli gitmeyen, yolunda olmayan bir işleyiş var. Devleti batırdılar, faturasını vatandaşa kesiyorlar. Devlette para kalmadı. Bunlar ülke ekonomisini kurtarmaz. Bu bir kurumsal zafiyettir" diye ekledi.