Vanspor kayyumu kulübü borçlandırdı, icraya verdi

Van Büyükşehir Belediyespor tarihinin en büyük icrası ile karşı karşıya. Kayyum olarak atanan Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, kulübü kendisine 4.8000,00 TL borçlandırdıktan sonra İcra Mahkemesi’ne verdi.

Van Büyükşehir Belediyespor’da skandalların ardı arkası kesilmiyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Murat Zorluoğlu’nun Vanspor’a kayyum başkan olarak atadığı AKP’li Servet Yenitürk, kulübü yüksek faizlerle kendisine borçlandırdı. Şimdi de alacaklarını tahsil etmek için kulübü icraya verdi. Takımda bir çok futbolcunun da alacaklarını tahsil etmek amacıyla yakın zamanda mahkemeye gitmeye hazırlandıkları bildiriliyor.

Vanspor, büyük harcamalar yapılarak 2018-2019 futbol sezonunda 2. Lige çıksa da, alt yapı yok edildi. Özellikle kadın sporları hedef alındı. Kayyum döneminde 2. Ligde olan kadın futbol takımı ligden çekilerek lağvedildi.

Kayyum Yenitürk, kulübü 20 Ocak 2019 tarihi itibari ile 4.340.000,00 TL icraya verdi. Bu yüzden şu anda kulübe TFF’den gelen paralar ve yardımlar direk Yenitürk’ün hesabına geçiyor.

Yenitürk, geçen haftada cezaevinde rehin tutulan önceki dönem Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’nın kulübe olan üyeliğini de silmişti.

Vanspor’a kayyum döneminde VASKİ ve Türkerler gibi büyük kurum ve holdingler de destek vermişti. Bunun yanısıra kayyum döneminde Van Büyükşehir Belediyesinden ihale alan bir çok şirket de Vanspor’a maddi destek sağlamıştı. Yüksek oranda gelen bu desteklerin nereye harcandığı bilinmiyor.