Vatan Partisi'den istifa edenler HDP'ye geçmek istiyor!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Cumhurbaşkanı olursam HDP’yi kapatacağım” açıklamasından sonra partisinden istifa edenler HDP’nin Amed İl Örgütü’nü ziyaret etti. İstifacılar önümüzdeki günlerde HDP’ye toplu geçiş yapacaklarını açıkladı.

Geçen hafta Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Cumhurbaşkanı olursam ilk işim HDP’yi kapatmak olacak” açıklamasından sonra, bu partinin Amed, Batman ve Kızıltepe il-ilçe teşkilatları bir basın toplantısıyla istifalarını açıklamışlardı. İstifacılar HDP’yi ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini duyurmaşlardı.

Bu Perşembe günü de Vatan Partisi Eski Amed İl Başkanı Selahattin Gönül’ün öncülüğündeki bir heyet HDP Amed İl Örgütünü ziyaret ederek, HDP’ye üye olacaklarını söylediler. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmeden sonra HDP Amed İl Başkanı Mehmet Şerif Çamcı ve Vatan Partisi Eski İl Başkanı Selahattin Gönül basına açıklamalarda bulundular.

İlk konuşmayı yapan HDP Amed İl Başkanı Mehmet Şerif Çamcı, partilerine nezaket ziyaretinde bulunan heyete teşekkür ederek, “Daha önce Vatan Partisi’nden istifa edip HDP’yi destekleyeceklerini açıkladıkları için kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Bu tutumlarının her şeyden önce barışa bir katkı olduğunu belirtmek istiyoruz. HDP üzerindeki baskıların ve antidemokratik tutumların yaşandığı bu dönemde bizlere katkı sunmalarını anlamlı buluyoruz” dedi.

Çamcı’dan sonra konuşan Vatan Partisi Eski İl Başkanı Selahattin Gönül ise, geçen haftaki istifalarına değinerek, “Biz barışa katkı sağlamak için HDP’yi ve Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceğiz” dedi.

Gönül, HDP’ye geçip geçmeyecekleri yönündeki soruya ise, “Önümüzdeki günlerde en az 90 kişilik toplu bir geçiş söz konusu olabilir” şeklinde cevap verdi.