Wan ve İzmir'de '4 Nisan' etkinlikleri

Wan ve İzmir'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaş günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Wan'ın Artemêt (Edremit) ilçesine bağlı Qurûbaş Mahallesi'nde, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü yaş günü dolayısıyla fidan dikildi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) üyeleri ile çok sayıda kişi fidan dikme etkinliğine katıldı. Etkinlikte sık sık “jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. Dikilen fidanların Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne vesile olması istendi. Etkinlik, zılgıt, alkış ve sloganlarla son buldu.

İZMİR

Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (ANYAKAYDER), Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (EGE TUHAYDER), HDP, DBP, TJA ve Barış Anneleri İnisiyatifi, HDP İzmir İl Örgütü binasında ortak etkinlik düzenledi.

Etkinliğe HDP İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz ve babası Abdülillah Poyraz da katıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından Abdullah Öcalan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

'KAÇ DEVLET ÜZERİNE GİTSE DE ÖNDERİMİZE DİZ ÇÖKTÜREMEDİ'

Barış Annesi Medine Kaymaz, Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının önderi olduğunu ifade etti. Kaymaz, "Kaç devlet üzerine gitse de ona diz çöktüremedi. Barış için, onun özgürlüğü için gençlerimiz, insanlarımız, halkımız kendini feda etti. Ondan korktukları için kapıları İmralı kapılarını açmıyorlar. Odasına uzanan dalı bile yeşilleniyor diye kestiler. Oğlum da İmralı’daydı.

Yanına giderken 7 yerde aranıyorduk. Saygıları yoktu, insani değerleri yoktu. Bu zulmü kınıyoruz" diye konuştu.