Weber: Türkiye’ye ekonomik yaptırımlar uygulansın

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı işgal saldırısına sert tepki gösteren Avrupa Parlamentosu’ndaki Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) Grup Başkanı Manfred Weber, Ankara ekonomik yaptırımların uygulanmasını istedi.

Avrupalı siyasetçiler Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı saldırılarının kınamayla yeterli kalmayıp pratik adımlarla saldırının faturasının Ankara rejimine kesilmesini talep ediyorlar. Son olarak Avrupa Parlamentosu’nun (AP) en büyük grubu olan Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) Grup Başkanı Manfred Weber benzer bir çağrıda bulundu.

Türkiye’nin başlattığı saldırının sonuçlarının olması gerektiğini belirten Alman Hıristiyan Sosyalist Birliği (CSU) üyesi Weber, Türkiye’ye ekonomik yaptırımların uygulanmasını talep etti. “Türkiye’nin başlattığı askeri harekâttan dolayı ciddi endişeler içindeyiz” diye konuşan Weber, Ankara rejiminin mülteciler anlaşmasını da kötüye kullandığını ifade etti. Weber, son olarak Türkiye’nin başlattığı saldırıların ardından Ankara-Brüksel arasındaki ekonomik ilişkinin eskisi gibi olmaması gerektiğini söyledi.

DİĞER GRUPLAR SİLAH AMBARGOSU İSTİYOR

AP üyesi diğer gruplardan parlamenterler de Türk devletine yönelik pratik yaptırımların uygulanmasını talep ettiler. AP’deki Sol Grubu’nun Başkanı Martin Schirdewan ve Yeşiller üyesi parlamenter Hannah Neuman Türk devletinin saldırısının “uluslararası hukukun ihlali” anlamına geldiğine dikkat çektiler. AB’yi Türkiye’ye karşı net tavır almamakla suçlayan Neuman “Bundan sonra Türkiye’ye silah ambargosu uygulanmalıdır” diye konuştu.