Welat: Türk devleti Heftanin’de boğulacak

Türk işgaline karşı Heftanin direnişinde yer alan gerilla Rizgar Welat, Heftanin’deki gerilla savaşının daha yeni yeni başladığını belirterek, "Türk devleti Heftanin’de boğulacak" dedi.

Türk devletinin Haftanîn'e yönelik başlattığı işgal saldırıları devam ediyor. İşgal operasyonunun başında Heftanin’e geldiğini söyleyen Rizgar Welat, Türk devletinin bu operasyon için en büyük teknik olanaklarını devreye koyduğunu söyledi. Gerillaların Türk devletinin Heftanin’e yönelik işgal operasyonuna hazırlıklı bir şekilde girdiğini belirten Welat, "Arkadaşların hazırlıkları en üst düzeyde vardı. Heftanin’in her alanda büyük bir direniş sergilendi. Evet, şehadetlerimiz oldu, ama düşmanın tahmin ettiği boyutlarda olmadı. Gerilla profesyonel bir şekilde savaşa dahil oldu. Hem düşmana yönelik eylem yapmada hem de kendini koruma konusunda iyi bir hazırlık yapılmıştı” şeklinde konuştu.

Türk devletinin operasyon için devreye koyduğu askeri olanaklarına dair bilgi veren Welat, "Operasyonun bir boyutu hava tekniğinin kullanılmasıdır. Kara boyutunda düşman olarak yerlerini alanların çoğunluğu ise koruculardır. Askerler buna cesaret edemedi. Karada yer alanlar özünde çetelerdir" dedi.

GERİLLA HEFTANİN’İN HER ALANINDA VAR

Welat, gerilla cephesinde Heftanin’deki duruma ilişkin de şunları belirtti:

"Türk devletinin Bazı tepeleri aldıkları doğru ama düşmanın propaganda ettiği gibi tüm Heftanin’i alma durumu söz konusu değil. Aksine gerilla Heftanin’in her alanında var ve direniyor. Düşmana karşı çok güçlü eylemler yapılıyor. Profesyonel düzeyde çok zengin taktiklerle düşmana karşı eylemler geliştiriliyor.

Düşmanın moralini çökertiyorlar. Düşmanda çok büyük bir korku oluşturulmuş. Onlar operasyonun başında gerillayı geriletmek, vadilerde çembere almak ve Heftanin’den çıkarmayı umuyorlardı. Ancak arkadaşlar onların televizyonlarında propaganda ettiğinin aksine, orada kaldılar. Günlük olarak, Türk güçlerinin hemen diplerinde eylemler düzenliyorlar. Onların teknik imkanlarına karşı da kendilerini koruyorlar."

GELDİLER AMA GİTMELERİ KOLAY OLMAYACAK

Gerilla savaşının düşmanın güç ve motivasyonunu kıracağını kaydeden Welat, "Türk devleti Heftanin’de boğulacak. Savaş uzun sürebilir. Türk devleti orada büyük kayıplar verecek, büyük harcamalarda bulunacak, ama başarı elde edemeyecek. Bir iki tepeyi alarak, keşifleri, hava gücü, tekniğiyle Heftanin’de hakimiyet kuramazlar. Bir daha Kürdistan üzerinde böyle proje ve planlar yapmaması için Heftanin Türk devletine mezar olacak, orada boğdurulacak, iradeleri kırılacaktır” ifadelerini kullandı.

Gerillanın direniş kaynağına da işaret eden Welat şöyle konuştu:

"Kuşkusuz direnişin temel kaynağı Önder Apo’dur, onun fikirleridir, yurtsever halkımızdır, halk sevgisidir, ülke ve toprak sevgisidir. Türk devletine karşı gerillanın Heftanin’deki savaşı daha yeni başlıyor. Türkler geldiler ama çıkmaları öyle kolay olmayacak."