Yağız’ın açlık grevi 53. gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde 53 gündür açlık grevi eylemi düzenleyen Nasır Yağız’ın sağlık durumu kötüleşiyor.

Hewlêr’de 53 gündür açlık grevinde olan HDP Meclis Üyesi Nasır Yağız’ın sağlık durumu her geçen gün kötüleşiyor.

Yağız’ın süresiz dönüşümsüz açlık grevinin yanı sıra dönüşümlü grupların da düzenli bir şekilde katıldığı açlık grevi direnişine ziyaretçi akışı da sürüyor.

Son birkaç günde Güney Kürdistanlı çok sayıda siyasetçinin yanı sıra sanatçıların da ziyaret ettiği açlık grevi Yağız’ın sağlık durumunun kötüleşmesine rağmen kararlı bir şekilde sürüyor.

Açlık grevinin direnişinin 46’ıncı gününde, 5 Ocak günü ANF’ye konuşan Nasır Yağız, sonuç alıncaya kadar eylemini sürdüreceğini belirterek, “Demokrasi güçleri tabanda birliktelik oluşturursa faşizmi geriletmek olası. Açlık grevleri, bu açıdan tarihi bir misyona ve fırsata sahiptir. Yeter ki toplumsal bir sahiplenmeyle desteklensin ve çeşitli mücadele yöntemleriyle beslensin. İmralı rejimi, uluslararası boyutları olan gayri insani bir rejimdir. Uluslararası tüm güçler, bu rejimin suç ortaklarıdır. Evrensel hukuk normlarının dışında korsan bir barbarlıkla yönetiliyor. Özgür insan iradesiyle barbarlığın mücadele alanıdır İmralı. Çağın Direnişi Sayın Öcalan’da ifadeye kavuşuyor. Kendine insanım diyen herkesin bu direnişe destek vermesi ve bu tecridi kırması gerekiyor” demişti.

“Güneşimizi karartamızsınız” şiarı ile faşizme karşı durulması gerektiğini de belirten Yağız şöyle konuşmuştu: “Önderliğimiz üzerindeki tecridi kaldırana kadar eylemlere devam edeceğiz. Ölüme kadar da olsa devam edecek. Yaşamımızı feda edebiliriz. Bütün Kürdistan halkı, bunun bilinciyle hareket etmelidir.”