Yakalanan 5 DAİŞ sorumlusu

QSD ve Irak ordusu, 5 DAİŞ çetesinin yakalandığı operasyonun detaylarını açıkladı. Uluslararası Koalisyonun Sözcüsü, bunun DAİŞ'e önemli bir darbe olduğunu belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ve Irak ordusunun koordineli yürüttüğü ve en çok aranan 5 DAİŞ çetesinin yakalandığı operasyonun detayları açıklandı.

Irak Güvenlik Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, yakalananların isimleri şöyle: "İsmail Alwan Salman El-İthawi (Ebu Zeyd el Iraki), Saddam Ömer Yahya El-Jamal (Ebu Ruqeya ensari), Muhammed Hüseyin (Ebu Seyf el şeiti), İssam Abdülkadir El-Zobaie (Ebu Abdul Haq el İraqi), Ömer Şihab Hammad Karbouli (Ebu Hafs el-Karbouli)."

Irak Güvenlik Uzmanı Hisham al Said, İsmail Alwan Salman El-İthawi’nin Bağdadi’nin doğrudan yardımcısı olduğu ve çeşitli ülkelerdeki çetelerin banka hesaplarına havale yapılmasından sorumlu olduğunu söyledi.

Irak Güvenlik Basın Merkezi de, El-İthawi'den alınan bilgilere doğrultusunda Suriye-Irak sınırında operasyon düzenlediğini kaydetti.

El-İthawi'nin ele geçirilmesinden sonra, çetenin banka hesapları ve kullanılan tüm kodları ifşa edildi.

BİRÇOK KATLİAMIN EMRİNİ VERDİLER

Tutuklananlar arasında çetenin doğudaki Fırat bölgesinin valisi olarak adlandırılan DAİŞ çetesi Suriyeli Saddam el-Jamal'ın da olduğu belirtildi.

Yakalanan DAİŞ çeteleri üyelerinin Musul ve Anbar’da birçok saldırıya katıldığı ve birçok sivilin katledilmesi için emir verdiği ifade edildi.

40 DAİŞ ÇETESİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

Irak Güvenlik Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinden alınan bilgiler doğrultusundaki Irak-Suriye sınır hattında yapılan hava saldırısında 40 DAİŞ çetesinin de öldürüldüğüne dikkat çekti.

Yakalanan 5 DAİŞ çetesinin fotoğrafları da paylaşıldı.

KOALİSYON SÖZCÜSÜ: ÖNEMLİ BİR DARBE

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyonun Sözcüsü Ryan Dilon de dünkü açıklamasında, QSD ve Irak ordusunun koordineli operasyonu sonucu DAİŞ çetelerinin 5 önemli sorumlusunun sağ yakalandığını duyurdu. Ele geçirilen çetelerin Dêra Zor sorumluları olduğu, 4’ünün Iraklı, birinin Suriyeli olduğu belirtildi.

Dillon, “Yakalanmaları DAİŞ’e vurulan önemli bir darbedir ve Irak ordusu ile QSD arasında DAİŞ’in yenilgisi için yürütülen mücadeledeki geniş koordinasyonu gösteriyor” açıklamasını da yaptı.