‘Yeşil’in yaşadığını söyleyen Pekin dinlenecek

Musa Anter Cinayeti duruşmasında, 'Yeşil' kodlu Mahmut Yıldırım’ın yaşadığını söyleyen Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin’in dinlenmesine karar verildi.

Musa Anter Cinayeti ve JİTEM ana davası dosyalarının birleştirilmesi sonrası yapılan yargılamanın 9’uncu duruşması, Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Musa Anter'in 1992 yılında katledilmesine ilişkin “Yeşil" kod adlı JİTEM üyesi Mahmut Yıldırım'ın da aralarında olduğu 4 sanığın yargılandığı dosya ile birleştirilen 16 sanıklı JİTEM davasının duruşmasını HDP’nin avukat milletvekilleri Mensur Işık ve Abdullah Koç izledi.  

'BÜROKRASİ GERÇEĞİ ENGELLİYOR'

Duruşma salonunda sanık Savaş Gevrekci, katılan Dicle Anter hazır bulundu. Orhan Miroğlu adına avukatı Cisem Alparslan ve katılanlar avukatı Selim Okçuoğlu; sanık Hamit Yıldırım’ın avukatı Kaya Yelek ve sanık Savaş Gevrekci’nin avukatı Ece Canyiğit ve Hikmet İşler de duruşmada hazır bulundu. 

Avukat Selim Okçuoğlu, “Abdurrahman Şimşek’in celse arasındaki sunduğu belge ve CD’lerin bir örneğinin verilmesini ve incelenmesi için yeterli süre tanınmasını, ‘Delillerle yüz yüze temas etme’ ilkesi gereği röportajın mahkemede izlenmesini talep ediyoruz” dedi.

Okçuoğlu, bürokrasinin sis perdesinin aralanmasını engellendiğini belirtti.

Okçuoğlu, 'Yeşil yaşıyor' diyen Pekin'in özellikle dinlenmesini istedi.

Sanık avukatlarından Hikmet İşler katılan avukatların taleplerinin reddini istedi.

Sanık Abdulkadir Aygan’ın avukatı Ece Çam Yiğit de gerekirse görevlendirme yapıldığı takdirde yurt dışına giderek, müvekkilinin savunması sırasında bulunacağını belirterek, müvekkiliyle görüşmediğini beyan etti.

ARA KARAR VERİLDİ, ERTELENDİ

Mahkeme Başkanı Şükrü Onat Tekinalp, ara kararları açıklayarak, bir sonraki duruşmayı 14 Kasım tarihine erteledi.

Ara kararlarda, “Yeşil “ kodlu Mahmut Yıldırım’ın yaşadığını iddia eden Genel Kurmay Başkanlığı İstihbarat Daire eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin’in dinlenmesine karar verildi.