Yeşil Sol tek adamı göndermek için oy vermeye çağırdı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed Bilgi İşlem Koordinasyonu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için halkı sandığa giderek tek adamı göndermeye çağırdı.

Yeşil Sol Parti Amed Bilgi İşlem Koordinasyonu, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2. tur Cumhurbaşkanlığına ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti Seçim İrtibat Bürosu’nda yapılan toplantı sırasında “Oy ver, sandığı koru, tek adamı gönder” yazılı Kürtçe ve Türkçe pankart dikkat çekti.

Yeşil Sol Parti Amed milletvekili Ceylan Akça, Serhat Eren, Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanları toplantıya katıldı.

Basın toplantısına HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan ve milletvekili Ceylan Akça konuştu.

Zeyat Ceylan, 14 Mayıs seçimlerinde iktidar ve ortaklarının çok sayıda usulsüzlük yaptığını belirterek,  “Oylarla nasıl oynadıkları, Yeşil Sol Parti’nin oylarının MHP’ye yazıldığı zaten ortaya çıktı. Bir diğer nokta ise seçim öncesi siyasi soykırım operasyonları yaptılar. Yaptıkları ve yapacakları usulsüzlüklerin açığa çıkmaması amacıyla basın emekçilerini gözaltına aldılar” dedi.

Kürt siyaseti ve kurumlarının iktidarın birinci turda kazanmasına izin vermediğinin altını çizen Ceylan, “Bizler AKP’nin baskı politikalarına ve birinci turda yapılan usulsüzlüklere izin vermeyeceğiz. Bu son 6 günde de milyonlarca insanı ikna ederek, sandığa göndereceğiz. Halkımıza çağrımız; daha güçlü şekilde sandıklara giderek iradelerin göstersinler. AKP ve MHP iktidarını gönderelim. Sandıklarımıza oylarımıza da sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça ise “2015 seçimlerinde nasıl ki ‘seni başkan yaptırmayacağız’ dediysek, bir kez daha Erdoğan’ın başkan olmasına izin vermeyeceğimizi ifade ettik. Bir kez daha ikinci tur seçimlerinde ‘senin başkan olmana müsaade etmeyeceğiz’ diyoruz” diye konuştu.  

 “Buradayız, kararlıyız, burada olmaya devam edeceğiz” diye Akça şöyle devam etti:

“Halkımıza sesleniyoruz; nerede olurlarsa olsunlar, sandıklara gitsinler ve oylarını kullansınlar. AKP ve MHP iktidarını halklarımıza verecek bir şeyi kalmamıştır. Bakın daha dün İstanbul’da halay çeken Kürt gençleri polis saldırısına maruz kaldı. Darp edilerek gözaltına alındılar. Soylu ve onun yaverlerine cevap olmak amacıyla halkımızı sandıklara gitmeye çağırıyoruz.”