Yeşil Sol’un İstanbul hedefi katlandı

HDP İstanbul Eşbaşkanı İlknur Birol, bu seçimlerde İstanbul’daki hedeflerinin 2018’dekinin iki katı oy almak olduğunu söyledi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’na kaybettirmeyecek biçimde düzenlemeyi esas alarak, çalışmaları azimle yürüteceklerini kaydeden Birol, topyekun bir başarıya kilitlendiklerini vurguladı. 

HDP İstanbul Eşbaşkanı İlknur Birol, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın İstanbul’daki hedeflerini ANF’ye anlattı. İstanbul'da bir önceki seçimde aldıkları oyun en az iki katı hedefiyle çalıştıklarını belirten Birol, “2018 seçimlerinde 1 milyon 204 bin oy almıştık. Genç seçmen ilk kez oy kullanacak. Genç seçmen kitlesi dahil olmak üzere halklarımızın bu süreçte partimize ve programına yönelik teveccühü arttı. Bu nedenle çıtamız en az iki katı. Biz bütün Kürtlerden, kadınlardan, Alevilerden ve gençlerden bu ilginin karşılığını bulabileceğine inanıyor ve bu hedefle de çalışmalarımızı çok uzun zamandır yoğun bir biçimde sürdürüyoruz” dedi. 

Yeşil Sol Parti ile seçime girme seçeneğinin, ilgili hukuki durum açığa çıkıp merkezi olarak deklare edilinceye kadar kendi içlerinde zaten konuşulduğunu kaydeden Birol, “Bütün hazırlık süreçleri dahil olmak üzere halkımızın bilgisi dahilinde gerçekleştiği için hiçbir sıkıntı çıkmadan kabullenildiğini söyleyebilirim. Yani Yeşil Sol Parti çok sıcak bir biçimde karşılandı. Zaten bileşenimiz olan bir partiydi. Seçim partisi haline getirilmesi sürecinden sonra teveccühler kabul edildi. Hiçbir yabancılık, sıkıntı ve kabul etmeme durumu söz konusu değil” şeklinde konuştu. 

TOPYEKUN BAŞARIYA KİLİTLENDİK

Seçimin oy başlığında ortaya çıkacak sonuçları Emek ve Özgürlük İttifakı’na kaybettirmeyecek biçimde düzenlemeyi ve çalışmaları bu şekilde, bu azimle yürüteceklerini kaydeden Birol, şunları söyledi: “Biz topyekun bir başarıya kilitlendik. İsterdik ki bu başarıyı ortak teneffüs edip birlikte kazanabileceğimiz bir durumla organize edelim. Bu seçim kazanma seçimi ve bir ortak koşu. Ortak koşuyla ipi göğüsleme gerekir. Bütün veriler de bize ortak koştuğumuzda ipi çok daha başarılı göğüsleyebileceğimizi gösteriyor. Aksi  olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Vakit varken kazanmanın yolunun yeniden birlikte aranması gerektiğini de ifade etmek istiyoruz.”