Yıldırım'dan 'referandum' tehdidi: Askeri seçenek masada

Türk Başbakan Binali Yıldırım, Güney'deki referandumla ilgili, referandumun bir bedelinin olacağını, askeri seçeneklerin masada olduğunu savundu.

Türk Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güney Kürdistan'da 25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna ilişkin Yıldırım, tehditlerini sürdürdü.

Yıldırım, Güney hükûmetinin yanlışta ısrar ettiğini, bağımsızlık referandumunun bir bedelinin olduğunu, askeri seçeneklerin masada olduğunu savundu.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Atacağımız adımlar, şüphesiz Irak ve İran gibi komşu ülkelerle yakın işbirliği içinde gerçekleşecek. Bir diplomatik boyutu olacak, siyasi boyutu olacak, ekonomik boyutu olacak ve güvenlik boyutu olacak. Bunlardan hangi adımın ne zaman atılacağını sahadaki gelişmeye göre karar vereceğiz. Tüm seçenekler görüşüldü. Her ihtimal masanın üzerinde. Uygulamada, referandum sonucunu görelim, ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız, bugün de TBMM'de olağanüstü toplantı var. Yurt dışına asker göndermeyle ilgili tezkereyi görüşeceğiz. Bu konuda desteğini ifade eden MHP ve CHP'ye teşekkür ediyoruz, mesele memleket meselesi olunca siyaset bizim geleneğimizde her zaman ikinci planda kalmıştır."