Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

YSK Öker'in adaylığını reddetti, Aleviler tepki gösterdi

İstanbul 3’ncü bölgede HDP’den 1’nci sıra adayı olarak gösterileren, AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’in adaylığı YSK tarafından kabul edilmedi.

24 Haziran’da yapılacak seçimler için İstanbul 3’ncü bölgede HDP’den 1’nci sıra adayı olarak gösterileren Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker’in adaylığı iki sene önce Maraş’ta söylediği

“Tayyip Erdoğan, günümüzün yezidi” sözleri gerekçe gösterilerek YSK tarafından kabul edilmedi.

KARAR ALEVİLERİ YOK SAYMAKTIR

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) karara sert tepki gösterdi. AABK tarafından yapılan açıklamada, “Turgut Ökere karşı geliştirilen bu tavrı kabul etmiyor ve kınıyoruz. Hak mücadelemiz bugün başlamadı bugünde bitmeyecek” denildi.

“YSK almış olduğu bu karar ile, biz Alevileri yok saymaktadır” diyerek tepki gösterilen açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

“Aşikar olan kendini tekrar göstermiştir. Seçim beyannamesinde Cemevlerinin statüsünü pervasızca dile getiren yezit zihniyeti, Alevi hareketinin önemli hak savunucularından sayın Turgut Öker’e karşı tutunduğu tavır, Muaviye’den, Yavuz’a, Hızırpaşa’dan nihayetinde Tayyip Erdoğan’a kadar uzanan hak gaspları ve katliamların sonucu olarak elbette bizleri şaşırtmamıştır!

Yalnız unuttukları birşey var, bu onurlu mücadelede ne kadar çok yezit ve benzeri varsa karşısında duracak milyonlarca Pir Sultanlar, Seyit Rızalar ve Yol ehli canlarımız var.

Turgut Öker’e karşı geliştirilen bu tavrı kabul etmiyor ve kınıyoruz. Hak mücadelemiz bugün başlamadı bugünde bitmeyecek.”