YPG fobisi DAİŞ'ten sonra Alman polisine de bulaştı!

"Radikal solcular" adıyla fişleme furyası başlatan BKA'nın bu kapsamda daha önce YPG ve YPJ saflarında savaşıp ülkelerine dönen Almanlar için eyaletlerin polis birimlerine gizli bir talimat gönderdiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta G20 zirvesi sırasında Hamburg'da yaşanan şiddet olaylarının faturasını sol gruplara kesen Alman güvenlik birimleri şimdi de "radikal solcu" avı başlattılar. Federal Kriminal Dairesi (BKA)'nın bu kapsamda daha önce YPG ve YPJ saflarında savaşıp ülkelerine dönen Almanlar için eyaletlerin polis birimlerine gizli bir talimat gönderdiği ortaya çıktı.

7-8 Temmuz tarihleri arasında Hamburg'da gerçekleşen G20 liderler zirvesi, şiddet olayları hafızalara kazandı. Şiddetin faturasını sol ve otonom gruplara kesen Alman güvenlik birimleri, ülke çapında "radikal solcu" olabileceği iddiasıyla sol çevreleri yönelik fişleme furyası başlattı.

BKA'NIN LİSTESİNDE 38 ALMAN SOLCU VAR!

Almanya'da güvenlik birimlerinin başında gelen Federal Kriminal Dairesi (BKA) ise hedefine Rojava ve Suriye'de YPG ve YPJ saflarında savaşan Alman solcu aktivistleri koydu. Almanya'nın önde gelen haftalık haber dergilerinden Focus, bugün çıkan sayısında YPG'li Almanlara ilişkin BKA'nın 67 sayfalık bir raporu eyaletlere gönderdiğini bildirdi.

"Sol çevrelerden Kürt birliklerini desteklemek için Suriye ve Irak'a gidip gelen Alman vatandaşları" başlığıyla hazırlanan raporda eyaletlere söz konusu bu kişilere karşı uyarılarda bulunuluyor. Bu kişilerin DAİŞ'e karşı savaşta "mücadele etme yeteneği" edinmiş olduğuna dikkat çeken BKA "Bunlar sol çevrelere uygun kişiler, girdikleri ortamları etkileyebilirler" ifadesini kullandı.

Focus dergisi ise YPG'nin Almanya'da "terörist örgüt" olarak nitelendirilmediği için YPG'yi destekleyen kişiler hakkında soruşturma açılamadığını bilgisini verdi. Ancak buna rağmen ülkelere dönen Alman aktivistler YPG üyeliğine yönelik her hangi bir yasak olmamasına rağmen polis birimleri tarafından birçok engelle karşılaşıyorlar.

Geçtiğimiz Haziran ayı Alman devlet televizyonu ARD, YPG saflarında DAİŞ'e çetelere karşı savaşıp geri dönen Alman vatandaşlarına yönelik ceza işlemlerin başlattığını bildirmişti. Alman savaşçıların "yasadışı savaşın parçası olma" ve "Almanya Federal Cumhuriyetin prestijine büyük oranda zarar verme" gibi suçlamalarla para cezasına çarptırıldıkları öğrenilmişti.

Federal İçişleri Bakanlığı'nın ise savaşçıların tekrar Batı Kürdistan ve Suriye'ye gitmesini engellemek için pasaport ve kimliklerine el koyduğu belirtiliyor.

YPG/YPJ BAYRAKLARI GENELGE İLE YASAKLANMIŞTI!

Almanya İçişleri Bakanlığı 2 Mart 2017 günü eyaletlere gönderdiği bir genelge ile aralarında PYD, YPG ve YPJ'nin de bulunduğu çok sayıda Kürt parti ve kuruluşun bayrak/flamalarının yasaklanmasını talep etmişti. Bakanlık, genelgeyi 1993 yılından itibaren Almanya’da yürürlükte olan PKK yasağının “güncellenmesi” olarak açıklamıştı.

Almanya'nın PYD, YPG ve YPJ bayraklarını yasaklama kararını protesto etme amacıyla Geçtiğimiz Haziran ayında başkent Berlin'de bir kitlesel gösteri düzenlenmişti. YPG ve YPJ bayraklarının taşınmasını gerekçe yapan polis göstericileri saldırmış, 3 gösterici yaralanmıştı.