YPG: Karker’in ruhuyla özgürleştireceğiz

YPG Genel Komutanlığı, Çağın Direnişi Komutanı Karker Êrîş’i anarak, "Karker’in ruhuyla özgürleştireceğiz" mesajını verdi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, yazılı açıklama yaparak, şehadetinin 5. yıl dönümünde Çağın Direnişi Komutanı Karker Êrîş’i andı.

Açıklama şöyle:

"18 Mart 2018'de ölümsüzler kervanına katılan ağır savaşların komutanı Karker Êrîş'in şehadetinin yıl dönümünü karşılıyoruz. Komutan Karker, Rojava Devrimi'nin öncüsü ve Efrîn'deki Çağın Direnişi'nin komutanıydı. Komutan Karker'in şehadeti vesilesiyle tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyor, onların yolundan gideceğimize dair sözümüzü yineliyoruz.

Kürt halkı yüz yıldır dört devletin baskısı altında. Özellikle işgalci Türk devleti halkımıza karşı en büyük düşmanlığı gerçekleştirmektedir. Kürt halkının varlığını ortadan kaldırmak için yapmadığı şey kalmadı. Fiziki soykırımdan kültürel, siyasi ve psikolojik soykırıma kadar varlığını ve özgürlüğünü arayan bir halkın gerçekliğine en barbarca yöntemlerle saldırdı. Ancak tüm bu baskılara ve soykırım saldırılarına rağmen Kürt halkı, Önder Apo'nun felsefesiyle güçlü genç kadın ve erkekleriyle amansız bir mücadele verdi. Bu mücadele, var olma ve özgürlük mücadelesidir.

Özgürlük mücadelemizin bu paha biçilmez yürüyüşünde hiç şüphesiz nice kahramanlar ortaya çıktı, bu kahramanların her biri kendi halkı için birer sembol oldu ve tarihe iz bıraktı. Toplumları için kendilerini feda eden bireylerin var oluşu özgür toplumun en büyük göstergesidir.

'ÖNDER APO MİLİTANLARININ DURUŞUNU GÖSTERDİ'

Ağır savaşların komutanı Karker yoldaş, halkının gerçekliği içinden çıkan savaşçı ve özgürlükçü kahramanlardandı. Hiçbir şekilde geri adım atmadı ve işgalci güçlere karşı canını kalkan yaptı. Bu cesaretli duruşuyla da dost ve düşmanlarına Önder Apo’nun militanlarının gerçek duruşunu gösterdi. Bu bağlamda Efrîn Çağın Direnişi’nden bahsettiğimizde doğrudan aklımıza Karker yoldaş geliyor. Tüm Efrin halkı bugüne kadar da Karker Êrîş komutanın kahramanlığı ve militanlığından bahsediyor.

Karker yoldaş, YPG komutanı olarak büyük bir inanç ve iradeyle NATO’nun ikinci büyük ordusuna ve NATO’nun en gelişmiş silah tekniklerine karşı savaşçılarıyla birlikte omuz omuza savaştı. İşgalci Türk devleti ve çeteleri NATO'nun büyük desteğiyle Efrîn’e saldırdı. Komutan Karker ve Komutan Rosyar öncülüğündeki YPG savaşçılarımız çağın destanına damgasını vurdu. Bu kahramanlıklarıyla Efrîn halkını soykırım saldırılarından koruyarak devrimci görev ve sorumluluklarını yerine getirdi. Bu anlamda komutan Karker yeni çağın zafer çizgisi oldu.

'ZAFERE ULAŞACAĞIZ'

Şüphesiz şehitlerimiz halkımızın kutsal değerleri ve devrimin temel taşlarıdır. YPG Genel Komutanlığı olarak, yoldaşımız komutan Karker şahsında tüm Çağın Direnişi ve devrim şehitlerini anıyoruz. Aynı zamanda komutan Karker, Rosyar, Avesta, Barîn ve Îlan’ın ruhuyla başta Efrîn olmak üzere işgal altındaki bölgeleri özgürleştirme sözü veriyoruz. 21’inci Yüzyılda halkımızın özgürlüğünü sağlayacak ve zafere ulaşacağız.”