YPS'den Amed'de özel harekatçılara bombalı eylem

YPS Şehit Çekdar Amed Misilleme Timleri, Amed'de "düşmana" bombalı eylem gerçekleştirdiklerini ve bir özel harekatçının yaralandığını bildirdi. Kentte ayrıca bir uyuşturucu satıcısının cezalandırıldığı açıklandı.

YPS Şehit Çekdar Amed Misilleme Timleri, "Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere yönelik intikam hamlesi" kapsamında Amed’de iki eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Açıklamaya göre, 16 Eylül günü saat 03.00'te Amed-Silvan yolu üzerinde bulunan Üçyol kavşağı girişinde daha önceden konumlanan "düşmana yönelik bombalı saldırı" düzenlendi. Misilleme Timleri, "Eylem sonucunda bir özel harekatçı yaralanırken, diğer düşman ölü ve yaralıları netleştirilemedi" denildi.

Aynı açıklamada, 13 Eylül günü Amed'in Seyrantepe mahallesinde daha önceden takibe alınan ve eroin satıcısı olduğu tespit edilen M.E isimli şahsın cezalandırıldığı ve elindeki uyuşturucuların imha edildiği belirtildi.

Açıklama şu uyarılarla son buldu:

"YPS Misilleme Timleri olarak Kürdistan’da her türlü kirli oyunlar içinde yer alan düşmanı vuracak gücümüz ve kapasitemizde var. Bu düşmanı yenmenin tek yolu anladığı dilden vurmaktır. İntikam yeminimiz zafer sözümüz olacaktır. Her an her yerde bu düşmanı vurarak halkımıza ve şehitlerimize cevap olacağız."