YPS'den bir aylık eylem bilançosu

YPS-YPS-JIN, bir aylık eylem bilançosunu açıklarken, "Hiçbir AKP-MHP çetesini Kürdistan’da barındırmayacağız" dedi.

YPS-YPS-JIN Koordinasyonu,  5 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında yapılan eylemlerin bilançosunu açıkladı.
Yazılı açıklama yapan Koordinasyon, "Kürt halkı üzerinde sistematik bir şekilde darbe uygulamaları gerçekleştiren, toplumun iradesine saldıran, mezarlıklarını canice tahrip eden TC faşizmini Kürdistan’da ayakta tutan en temel husus ihanettir" dedi.

'HAİNLER RAHAT UYUYAMAYACAK!'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Türk faşizan yapı Kürdistan’da vahşet yapabiliyorsa bunun en büyük sorumlusu işgalci Türk devleti ile iş birliği yapan, halkını sırtından hançerleyen kesimlerdir. Bu kesimler tarihimizden şimdiye kadar var olmuş ve özgürlük mücadelesinin başarılı olmasının önündeki en büyük engellerden biridir. Ne yazık ki  Kürt varlığının yükselişini aşağı çekenler de yine ihanet içinde olan Kürtlerdir. İhanet ve işbirlikçilik Türk devletinin sürdürdüğü imha operasyonlarında tek dayanak durumundadır. Hâlâ sömürgecilik Kürt halkına zulüm çektiriyorsa bunun en büyük sorumlusu ihanet ve iş birliği içinde olanlardır. Binlerce şehidi olan kutsal davamıza karşı üç kuruş para için ajanlık yapanlar var. Yüzlerce yurtsever insanın zindana girmesine neden olup, özgürlük gerillalarını şehit düşürdüler. Bu ajan-kontra yapılar TC devletine istihbarat sağlamakta, başka insanları ajan ağına düşürmekte, yine fırsatını bulduğunda katliam yapmaktadır. Bunlar kana susamış kelle avcılarıdır. Kürdistan toprağını kirleten bu kan emicilerden nerede olursa olsunlar yaptıklarının hesabını misliyle soracağız. Elinde Kürt kanı olan hainler rahat uyuyamayacaklar!"

'AKP-MHP KÜRT HALKININ EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR'

"Kürdistan’da ihanetçilik kendini birçok alanda örgütlemektedir" vurgusunda bulunulan açıklamada,  "Bunlardan en başta ise siyasi alan gelmektedir. AKP-MHP normal bir siyasi parti olarak görülmemelidir. AKP-MHP çetesi Kürt soykırımına susamış bir yapıdır. Tüm varlıklarını Kürt halkını soykırımdan geçirmeye yatırmış bir güruhtur. Yani Kürt halkının en büyük düşmanlarıdır. Bu yapılar içerisinde yer alanlar açık ve aleni Kürt düşmanlığına hizmet etmektedirler. AKP-MHP’ye oy verenler, yöneticilik yapanlar bilmelidir ki Kürt halkına dönük tutuklama, katliam ve bombardımanların sebebidirler. Kürdistan’da AKP çetesine kapılarını açanlar halkına sırtını dönmüş Kürtlerdir. Kendi ırkına, toplumuna ihanet edenlerdir. Açık bir şekilde belirtiyoruz ki; bu kesimler ya tutumlarından vazgeçer ve halkının yanında olurlar ya da Kürdistan’dan temizlenirler. Hiçbir AKP-MHP çetesini Kürdistan’da barındırmayacağız" denildi.

HALKA ÇAĞRI

Koordinasyon, Kürt halkına da şöyle seslendi:

"Yiğit Kürdistan halkı;
İşbirlikçi, ihanetçi, ajan ve kontralara karşı duyarlı olunmalıdır. Aileler çocuklarına sahip çıkmalı devletin onları düşürmelerine izin vermemelidir. AKP-MHP’ li olanlara yine  ajan işbirlikçi olanlara karşı tutum alınmalı teşhir edilmelidir. Selam dahi verilmemelidir. Sırtımızdaki bu hançerlere karşı herkes harekete geçmelidir.
Sömürgeci TC. devletine karşı çok yönlü bir mücadele sahibi olarak hem Türkiye metropollerinde hem de Kürdistan’da  zengin öz savunma araçları ile etkili bir mücadele yürüteceğiz. Öz yönetim direniş şehitlerinin fedai çizgisinde Şehit Xebatkar, Şehit Çeko, Şehit Ruken, Şehit Nucan, Şehit Dirok yoldaşların izinde büyük intikam yeminimizi yerine getireceğiz. İntikâm birimlerimiz TC devletine yaptıklarının hesabını bir bir soracaktır. Hiç olmadığı kadar öz savunmaya gereksinim bulunan bu dönemde herkesi YPS – YPS-JIN intikam birimlerimizde yer alarak, başlatmış olduğumuz 'Sömürgeciliğe ve ajan- işbirlikçiliğe karşı intikam hamlesi'ne aktif katılmaya çağırıyoruz."

EYLEMLER

5 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında yapılan 5 işbirlikçi, 1 uyuşturucu satıcısı cezalandırılırken, faşistlere ait, lüks yatların ve fabrikaların da bulunduğu 15 iş yeri imha edildi. 1 bekçinin de vurulduğu eylemlerde, bekçiye ait tabancaya el konuldu. 1 karakola eylem düzenlendi, TİGEM'e (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) ait bir arazi ve kaymakamlığa ait depo da ateşe verildi. Eylemlerde faşistlere ait bir ev, polis ve işbirlikçilere ait 13 araç  da yakıldı.