YPS'den Kasım Engin için eylemler

YPS Şehit Rêber Varto İntikâm Birimi, Kasım Engin'i eylemlerle andı. Üç kentte eylem düzenleyen intikâm birimi, "Her saldırının hesabını soracağız" dedi.

YPS Şehit Rêber Varto İntikâm Birimi, şehit düşen PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin'in anısına bir dizi eylem düzenledi.
İntikâm birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Üyelerimiz 27 Mayıs günü işgalci Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehit düşen Kasım Engin yoldaşın anısına Adıyaman, İstanbul ve Aydın’da intikâm eylemleri gerçekleştirdi" denildi.

HALKI SÖMÜREN İŞBİRLİKÇİLERE SABOTAJ

Açıklamada, eylemlerin ayrıntıları şöyle duyuruldu:
"9 Haziran günü birim üyelerimiz Adıyaman'ın Atatürk Bulvarı Saat Kulesi Kavşağı’nda bulunan AKP işbirlikçilerine ait Bahadır Harmancı pasajına dönük sabotaj eylemi gerçekleştirdi. AKP işbirlikçisi olan bu işletmelerin sahipleri aynı zamanda tefecilik yaparak halkı sömürmektedirler. Hedef alınan bu iş yerinin büyük bölümü yanarak imha olurken tefeci işbirlikçiler büyük çapta maddi hasara uğratıldı.  

FAŞİSTLERİN TARLASI VE ARAÇLARI YAKILDI

Birim üyelerimiz 8 Haziran günü Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Tepecik Mahallesi'ndeki faşist şahıslara ait buğday tarlasını ateşe verdi. Gerçekleştirdiğimiz eylem sonucunda onlarca dönümlük buğday tarlası yanarak imha oldu.
6 Haziran günü İstanbul’un Eyüpsultan ilçesine bağlı Göktürk semti civarında AKP-MHP’li faşist şahıslara ait mera ve bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda faşist şahıslara ait mera ve araç imha edildi."

'HER SALDIRININ HESABINI SORACAĞIZ'

YPS Şehit Rêber Varto İntikâm Birimi, "TC devleti Kürdistan dağlarında ve şehirlerinde ajan-işbirlikçi kesimler üzerinden faşizmini  sürdürmeye çalışıyor" vurgusunda bulunurken, şunları da ifade etti:
"Kendini satmış ajanlar eliyle özgürlük gerillalarını şehit düşürüyor. İşbirlikçiliğin sunduğu zemin üzerinden saldırılarını boyutlandırıyor. İşbirlikçilik ve ihanet üzerinden yapılan her saldırının hesabını başta bu ajan-işbirlikçi kesimlerden soracağımızı herkes iyi bilmelidir. Kasım Engin yoldaşın şehadetine karşılık hem sömürgeciliğe hem de ajan işbirlikçiliğe karşı başlattığımız intikâm hamlesi kapsamında gereken cevabı vereceğiz. YPS birimleri olarak tüm kesimleri Şehit Kasım Engin yoldaşın ruhuyla mücadeleyi yükseltmeye ve intikâm hamlesini büyütmeye çağırıyoruz."