YPS’den uyuşturucu satıcısına bombalı uyarı

YPS Şehit Mahir Andok Misilleme Timi “uyuşturucu satıcılığı ve ajanlık yapan” bir kişiyi el yapımı bombalarla uyardıklarını bildirdi.

YPS Şehit Mahir Andok Misilleme Timi yaptığı yazılı açıklamada “30’u 31 Ağustos’a bağlayan gece saat 24:00 sıralarında Amed’in Ben u Sen İlçesinde uyuşturucu satıcılığı ve düşmanın ajanlığını yapan Rêber İyisoylu adlı şahıs ve etrafındakilere dönük, Şehit Mahir Andok Misilleme Timimiz tarafından el yapımı bombalar ile eylem gerçekleştirilmiş, bu eylemde bu kişi ve etrafındakiler yaralanmışlardır” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Rêber İyisoylu adlı şahıs özelde Ben u Sen ve Şehitlik civarında fakat genel olarak da Amed’te Kürt gençlerini uyuşturucu bağımlılığı üzerinden devlet ajanlığına zorlamakta, düşürdüğü gençleri devletle işbirliğine sevk etmekteydi.

Rêber İyisoylu adlı bu şahıs aynı zamanda Kürt halkı karşısında ihanet çizgisinin öncülüğünü yürüten TGB Diyarbakır temsilcisi, Vatan Partisi üyesi Aykut Eryılmaz’ın da yeğenidir. Ailece Kürdistan halkı karşısında faşist TC devletinin yanında yer alarak özgürlük mücadelesine dönük bütün kirli politikaların öncülüğünü yürütmektedirler. Rêber İyisoylu adlı şahıs, birçok defa uyarılmasına rağmen Kürt halkı ve gençleri karşısındaki ihanetinden vazgeçmemiştir.

Devlet Kürt gençlerini ajanlaştırarak kendi halkına ihanet etme pozisyonuna getirebilmek için Kürdistan’da uyuşturucu ve fuhuşu bilinçli bir şekilde, özel bir çaba ile örgütlemektedir. Özelde Amed, Van, Mardin ve Batman’da faşist TC devletinin eli ile uyuşturucu ve fuhuş son yıllarda kat be kat arttırılmıştır. Irkçı TC’nin asıl amacı Kürdistan gençliğinin beynini uyuşturarak, kendisine ajan ağı oluşturma, Kürt toplumunda yozlaşma ve çöküntüyü yaratmaktır. Özellikle özgürlük arayışı içerisinde olan Kürt halkını farklı yöntemler ile bu arayışından uzaklaştıramadığından bütün gücü ile gençlerini, genç kadınlarını uyuşturucu ve fuhuş bataklığına mahkûm etmeye çalışmaktadır. Kürdistan’daki bütün uyuşturucu satıcılığı devlet işbirliği ile gerçekleşmektedir ve narkotik operasyon diye geliştirilen operasyonların hepsi ajan ağı oluşturma operasyonundan başka bir şey değildir. Faşist AKP-MHP diktatörlüğünün Kürt gençlerine dönük tek mantığı ‘toplumsal sorunlara eğilmeyin fuhuş yapın, uyuşturucu kullanın ve özgürlük hareketine dönük bize çalışın’ mantığıdır.

Bu mantığa bilinçli hizmet eden bütün ihanetçi kesim bundan sonra da direk hedefimizde olacaklardır.”