YPS ülkücü faşistlerin konvoyunu vurdu

YPS, İstanbul'da ülkücü faşistlerin konvoyunu vurdu, 3 faşist yaralandı. YPS, Kürt halkına öz savunma çağrısı yaptı.

YPS Şehit Çeko Çatak İntikâm Birimi üyeleri, 'Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikâm hamlesi' kapsamında İstanbul ve Rize’de eylemler düzenledi.

FAŞİSTLER YARALANDI, KALABALIK DAĞILDI

Açıklamada, eylemlerin ayrıntıları şöyle açıklandı:

"Birim üyelerimiz  8 Haziran tarihinde akşam saatlerinde İstanbul Sultangazi’de asker uğurlama konvoyundaki ülkücü faşist şahıslara karşı sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemde ülkücü faşist şahsın aracı hedef alınarak etkili bir şekilde vuruldu. Eylem sonucunda faşist şahsın aracı yanarak imha olurken, araç içinde bulunan 3 ülkücü faşist yaralandı. İşgalci TC ordusuna asker uğurlayan kalabalık ise korku ve paniğe kapılarak dağıldı.

İŞBİRLİKÇİLERE KARŞI EYLEM

YPS Şehit Çeko Çatak İntikâm Birimi üyelerimiz 3 Haziran günü sabah saat 06:00 sularında Rize’nin Çayeli ilçesinde işgalci Türk devletinin para kasası Çaykur’un çay işleme yerine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonrasında Çaykur’a ait çay işleme alanı büyük ölçüde imha edildi.
Birim üyelerimiz 2-6 Haziran tarihleri arasında İstanbul’un Maltepe ilçesinde AKP işbirlikçisi 2 şahsın aracını ateşe verdi. Eylem sonucunda işbirlikçi şahıslara ait her iki araç da imha oldu."

'YEDİDEN YETMİŞE ÖZ SAVUNMAYA GEÇİLMELİ'

YPS Şehit Çeko Çatak İntikâm Birimi, açıklamasının sonunda "Sömürgecilik sistematik  darbe  mekaniği haline gelerek Kürt varlığına, kimliğine, diline ve iradesine saldırıyor" diyerek, şu mesajları verdi:
"Kürdistan halkımız, planlı olarak yürütülen siyasi,  kültürel, sosyal her alanda ırkçı yönelimlere maruz kalmaktadır. Ankara’da Barış Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için bıçaklanarak katledilmesi ırkçılığın geldiği son düzeyi  göstermektedir. YPS YPS-JIN güçleri olarak Kürt halkına uygulanan ırkçılığa karşı her yerde öz savunma halinde olacağımızı belirtmiştik. Barış Çakan’ın hesabını soracağız. AKP-MHP çeteleri ve onun ayak takımı ülkücüler her yerde hedefimiz olacaklar. Hiçbir Kürt Barış Çakan’a yapılanı unutmamalı ve intikâm için öz savunmasını gerçekleştirmelidir. Yediden yetmişe herkes öz yönetim direniş ruhu ile sömürgeciliğe karşı öz savunmaya geçmelidir."