YPS-YPS JIN: 15 Ağustos umudun adıdır!

YPS-YPS JIN:15 Ağustos Atılımı; bugün sömürülen ve ezilen halkların, kadınların ve gençlerin kapitalist moderniteye ve zalimlere karşı verilen mücadelede sadece bir isyan çığlığı değil, aynı zamanda kazanacaklarına dair umudun adı olmuştur.

YPS-YPS JIN Koordinasyonu, 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Halk olarak Diriliş Devrimimizin 36. yılı, demokratik öz yönetim direnişlerimizin de 5. yıl dönümüne girerken başta 15 Ağustos Devrimci Atılımının büyük komutanı Mahsum Korkmaz olmak üzere, Demokratik Öz Yönetim Direnişlerinin komutanı Çiyagerler ve Zeryanlar'a uzanan tüm direniş şehitlerimizi, gerilla ve komutanlarımızı büyük bir minnet ve saygıyla anıyoruz" denildi.

'ÖZGÜRLÜĞÜN FİNALİNDEYİZ'

"Bugün işgalci Türk sömürgeciliğine karşı Heftanîn başta olmak üzere dört parça Kürdistan’da direnerek şehadete ulaşan tüm şehitlerimizi anıyor, onların amaçlarını başarma sözünü yineliyoruz" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Kesintisiz bir biçimde büyük bir emek ve çabayla yarattığı zafer çizgisinde bizi bugünlere taşıyan, Önder Apo’ya, sömürgeciliğin her türden baskı ve soykırım saldırılarına rağmen Önder Apo’nun yarattığı direniş çizgisinden ödün vermeyerek köylerde, şehirlerde, metropollerde, bulundukları her ülke ve alanda direnen halkımıza, dağlarda fedaice direnen gerillaya, şehir ve metropollerde sömürgeciler ve onların işbirlikçisi olan ihanetçilerden hesap soran YPS ve YPS-JIN milislerine, halkımızın ve hareketimizin dostlarına 15 Ağustos Diriliş Bayramlarını kutluyor, özgürlüğün finalini yaşadığımız böylesi tarihi bir süreçte Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamaya, her zamankinden daha fazla sömürgecilik ve ihanetten hesap sormaya, bu temelde tüm halkımızı mücadele ve direnişimizi yükseltmeye çağırıyoruz.

'ÖLÜM KEFENİ PARÇALANDI!'

Halkımızın ve halkların özgürlük yürüyüşünde bir milat olarak kabul edilen 15 Ağustos Atılımı; bugün sömürülen ve ezilen halkların, demokratik, özgür ve eşit bir dünya isteyen toplulukların, kadınların ve gençlerin kapitalist moderniteye ve onların işbirlikçiliğinde büyüyen diktatörlük ve zalimlere karşı verilen mücadele de sadece bir isyan çığlığı değil, aynı zamanda haklı davalarında kazanacaklarına dair umudun adı olmuştur. Halkımızın özgürlüğüne dair umudun ve onurun tükendiği bir anda, 12 Eylül faşizminin bütün şiddetiyle Kürdistan ve Türkiye halklarına dayattığı koyu teslimiyet zemininde Eruh’ta başlatılan 15 Ağustos Hamlesi, sadece sömürgeciliğe darbe vurmamış, aynı şekilde sömürgecilikle iş birliği içinde yürüyen ihanete de cevap olmuştur. Böylece halkımızın ve halkların özgürlüğe giden yolu aydınlatmış, yeni yaşamın yolunu ardına kadar aralamıştır. 12 Eylül faşizmi tarafından halkımıza ve halklara dayatılan ölüm kefenini yırtıp parçalayarak tarihin çöp tenekesine savurmuştur."
Amed zindanında insanlık onurunu eylemleriyle yücelten Kemal Pir'in, "Dün altı, bugün on altı, yarın binler olacağız” sözü hatırlatılarak, "Bu sözde ifadesini bulan gerilla hareketinin bugün yüz binleri aşarak dört parça Kürdistan’da halkımızın ve halkların özgürlük teminatı haline gelmiştir. Özgürlük aşkıyla ayağa kalkan milyonların kıblegahı olmuştur. Bu zaferin yaratıcısı Önder Apo’nun beşiğinde binlerce Egid yetişerek yenilmez bir gerilla ordusu ve komutanlığı açığa çıkarılmıştır" diye belirtildi.

'ATEŞİMİZ SARAYIN KALELERİNİ SARIYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Komutan Egid’in izinden yürüyen Çiyager ve Zeryanlar halkımızın ve halkların muhteşem sonunu görerek ikinci bir 15 Ağustos Hamlesi olan demokratik öz yönetim direnişlerine öncülük ederek Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye şiarını doruğa taşımışlardır. Bugün muhteşem sonun finali başta Heftanin başta olmak üzere Kürdistan’ın dört parçasında, sömürgeciliğin şehir ve metropollerinde kıyasıya bir mücadeleyle devam etmektedir.
Nasıl dağlardan şehirlere uzanan özgürlük aşkı, özyönetim direnişlerinde Çiyagerler ve Zeryanlar'ın komutasında Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye şiarıyla doruğa ulaştıysa, Heftanîn’de sömürgeci Türk işgalciliğine karşı direnen gerillayla Ortadoğulaşacak, Önder Apo’nun özgürleşmesiyle kesintisiz bir biçimde ilerleyen büyük insanlık direnişi haline geleceği şüphe edilemez bir gerçekliktir.
Bugün dağlarda yakılan bu ateş, gürleşerek tüm sömürgeci diktatör ve saray rejimlerinin kalelerini sarmış durumdadır.
Devrimci halk savaşı temelinde şehirlerde yükselen bu ateş nasıl 12 Eylül faşizminin sonunu getirdiyse, 12 Eylül faşizminin ardılısı olan AKP-MHP faşizmini ve bu faşist yapılanmanın iş birliğinde halkımızın ve halkların değerlerine ihanet edenler de hak ettikleri sonu yaşamaktan kurtulamayacaklardır.
Bu temelde büyük bir çaba ve emekle bizleri bugünlere taşıyan Önder Apo başta olmak üzere, Heftanîn ve dört parça Kürdistan’da  zılgıtlar eşliğinde işgale geçit vermeyen, coşku ve direnişle mücadele eden kahraman gerillamıza, şehirlerde ve metropollerde sömürgecilik ve işbirlikçi ihanete karşı intikam eylemleriyle özgürlük ateşini gürleştiren YPS-YPS JİN milislerine, büyük bir sabır ve inatla 15 Ağustos direniş çizgisinde yürüyen halkımızın ve halkların, bu mücadeleye öncülük eden kadınların ve gençlerin Diriliş Bayramlarını bir kez daha kutluyoruz."

'AMAÇLARINI BAŞARACAĞIZ'

YPS-YPS JIN Koordinasyonu, açıklamasının sonunda da şu mesajları verdi:
"Komutan Agit şahsında tüm 15 Ağustos Atılımı şehitlerini, Çiyagerler ve Zeryanlar şahsında tüm Demokratik Öz Yönetim şehitlerini, Kürdistan ve Ortadoğu’da diktatörlük ve Saray rejimlerine karşı mücadele ederek şehadete ulaşan tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Amaçlarının mutlaka başarılacağını belirtiyoruz."