YPS/YPS-JIN: Temmuz’da 10 JÖH/PÖH üyesi öldürüldü, 51’i yaralandı

YPS/YPS-JIN Misilleme Timleri, Temmuz ayı eylem bilançosunu açıkladı. Buna göre bir ayda 10 JÖH ve PÖH üyesi öldürüldü, 51’i yaralandı, bir istihbarat aracı, bir askeri hangar ve 4 fabrika imha edildi.

YPS/YPS-JIN Misilleme Timleri’nin aylık bilançosunda silahlı eylemler, patlayıcı maddelerle eylemler, sabotajlar ve yakma eylemleri var.

Açıklamaya göre Temmuz ayı içerisinde 10 JÖH ve PÖH üyesi öldürüldü, 18’i ağır olmak üzere 51’i yaralandı.

İMHA EDİLENLER

İmha edilenler ise şöyle sıralandı:

"1 sinyal bozucu jemır, 1 istihbarat aracı, 1 jeneratör, 4 fabrika, 5 araç, 1 askeri hangar, 1 turistik mekan, 3 yazlık ev, 3 Akrep tipi zırhlı araç, 2 elektrik dağıtım merkezi, 1 otobüs imha edildi.

Açıklamada, özellikle Türk devletine ajanlık yapan veya işbirliği içerisinde olanlar uyarılarak, “Ajan- işbirlikçiler ve ihanetçileri Kürdistan’dan bitirene kadar durmayacağız” denildi.

‘TÜRK DEVLETİNDEN HESAP SORACAĞIZ’

YPS/YPS-JIN Misilleme Timleri şunları ifade etti:

“Tarihi Öz Yönetim direnişi günümüzü aydınlatan görkemli kahramanlıklar ile doludur. Şehit Çiyagerlerin, Çekoların, Rukenlerin şahsında açığa çıkan fedailik ve yaratıcı tarz sonucu şehir savaşları çizgisi ortaya çıktı.

YPS/YPS-JIN bu çizginin temsilcisi olarak ifade buldu. Nusaybin‘de Sur‘da Şırnak’ta İşgalci Türk ordusunu sendroma koydu. Türk Devleti’ne unutamayacakları yenilgiler yaşatan fedai ruh bugün Kürdistan ve Türkiye şehirlerinde her an her yerde faşizmin karşısına dikilmektedir.

Türk Devleti her gün Kürdistan dağlarını köylerini bombalayarak sivil insanları katletmektedir. İnsanlık dışı yöntemler ile Kürt halkının değerlerine, varlığına, onuruna, namusuna sistematik bir şekilde saldırılarını sürdürmektedir. Faşizmde doruğa çıkmış olan AKP-MHP çeteleri dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş vahşilik ile mezarlıkları yaktı, tahrip etti. Kürt düşmanlığına susamış bu rejimi iyi tanıyoruz. 2 aylık bebeklerin katledilişini insanların bodrumlarda diri diri yakıldığını unutmadık. Kürt öfkesi olarak büyük intikam yeminiyle işgalci Türk Devleti’ne yaptıklarının hesabını soracağız.

‘AJAN VE İŞBİRLİKÇİLER BİTENE KADAR DURMAYACAĞIZ’

Bugün Kuzey Kürdistan’da sırtını AKP-MHP çetelerine dayandıran üç kuruş para için halkına ihanet eden Kürtler var. Kraldan daha kralcı davranan işbirlikçi kesimler var. Bunlar devletin Kürt halkına yaptığı katliamda parmağı olan kişilerdir. Ellerinde Kürt kardeşlerinin kanını taşıyan ajan ve ihanetçiler var olduğu müddetçe faşizm Kürdistan’da kalmaya devam edecektir. Türk Devleti’ne koltuk değnekliği yapan bu kesimler her zaman her yerde hedefimizdir. Ajan- İşbirlikçiler ve ihanetçileri Kürdistan’dan bitirene kadar durmayacağız. Halkımıza açık çağrımızdır. İhanet ve işbirlikçiliği içinde olan kişilere karşı tavır konulmalıdır. Selam dahi verilmemelidir. Elinde Kürt kanı olan hiçbir eli onurlu Kürt tutmamalıdır.

Soykırım kıskacı altında olan bizler için Öz Savunma ekmek sudan daha önemlidir. Varlığımızı öz savunma ile koruyabiliriz. Faşizmin tavan yaptığı günümüzde öz savunma en temel demokratik faaliyet olmaktadır. Herkesi zengin yol yöntemlerle her türlü öz savunma araç gereçlerini kullanarak faşizme son darbeyi vurmaya sömürgeciliğe ve ajan işbirlikçilere karşı intikam hamlesini büyütmeye çağırıyoruz. Herkes bilmelidir ki Öz Yönetim direnişlerinde olduğu gibi YPS YPS-JIN şehirlerde İşgalci Türk Devleti’nin korkulu rüyası olacaktır. Ne olursa olsun son muhteşem olacak.”

TEMMUZ AYINDAKİ EYLEMLER

YPS YPS-JIN Misilleme Timleri, “Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikam hamlesi” kapsamında Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirdikleri eylemleri şöyle açıkladı:

"5 Temmuz günü Şırnak ili konutların arkasında bulunan trafik şube müdürlüğü alanı ateşe verildi. Yangın sonucu 1 sinyal bozucu jemır ve 1 jenetör imha olurken düşman askerlerinin yer altı sığınakları büyük çapta zarar gördü.

6 Temmuz günü akşam saatlerinde Aydın Efeler ilçesi Kemer mahallesinde bulunan faşist işbirlikçi olan Y. A.’ya ait iş yerine sabotaj eylemi düzenlendi.

6 temmuz günü Tekirdağ’da AKP’li faşistlere ait 2 yazlık eve dönük eylem düzenlendi. AKP’li faşist şahıslara ait olan bu yazlık evler tamamen imha edildi.

8 Temmuz gece saat 02:00’da İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde AKP-MHP’li faşist şahısların konumlandığı eve yönelik eylem gerçekleştirildi. Ferdi silahlarla etkili bir şekilde vuruldu. Gerçekleştirilen eylemde ölü veya yaralı AKP-MHP’li faşist şahıs sayısı netleştirilemedi.

9 Temmuz günü Adapazarı ilçesi Taşkısığı bölgesinde zırhlı askeri araca yönelik özel teknik uygulanarak eylem gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz bu eylem sonucunda 4 asker öldürüldü, 3’ü ağır olmak üzere 12 asker yaralandı.

10 Temmuz günü öğlen saatlerinde İzmir-Ankara Karayolu üzerinde bulunan AKP-MHP faşist rejimi destekçisi şahsa ait piliç kesim ve paketleme fabrikasına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirildi.

13 Temmuz günü akşam 22.30 da Şırnak’ın Bahçelievler mahallesi Sanayi Sitesi aşağısı araç muayene istasyonu yanında işgalci özel harekat polisine ait zırhlı aracın geçişi esnasında önceden yola döşenmiş mayını patlatarak sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Bu eylem sonucunda askeri araç içerisinde bulunan ve netleşen 9 işgalci özel harekat polis yaralandı. Ölü sayısı ise netleştirilemedi.

15 Temmuz günü İzmir’in Karşıyaka ve Aliağa ilçelerinde ajan ve AKP destekçisi faşistlerin aracına yönelik sabotaj eylemleri gerçekleştirildi.

15 Temmuz akşamı Şırnak Yeni Mahalle ve Yeşilyurt mahallesi arasında akrep tipli zırhlı araca dönük molotoflu saldırı gerçekleştirildi.

17 Temmuz günü saat 16:30’da İzmir’in Çesme ilçesine bağlı Alaçatı turizm bölgesinde bulunan Türk Devleti’nin gözde turistik mekânlarına yönelik birimlerimizce eylem düzenlendi.

20 Temmuz günü saat 7:30’da İzmir’in Balçova ilçesi Barış Mahallesi askeri alana yakın elektrik dağıtım merkezine yönelik gerçekleştirilen eylemde elektrik dağıtım merkezi ateşe verildi.

20 Temmuz günü gece saat 22:45’te Amed’in Kayapınar ilçesine bağlı Toki Üçkuyu mahallesinde jandarma ve özel harekat polislerinin bulunduğu alanda işgalci Türk polisine ait teknik takip dolmuşuna yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Uzun bir süre takibe alınan işgalcilere ait PÖH ve jandarmanın kullandığı ortam dinlemesi yapan 2 milyon TL değerindeki panelvan dolmuşa yönelik sabotaj eylemi sonucunda araç tümden imha edildi.

21 Temmuz günü saat 09:00’da Denizli'nin Çameli ilçesinde Karabayır Mahallesi'nde faşist E.U.’ya ait çiftlik ateşe verildi.

23 Temmuz günü Antalya'nın Serik ilçesi Merkez Mahallesinde Faşist şahıs Ahmet Sipahioğlu'na ait 07 YEM 49 plakalı aracı ateşe verdi.

25 Temmuz günü saat 15:30’da Manisa'nın Yunus Emre ilçesi Muradiye Mahallesi yolu üzerinde bulunan, fabrikaya yönelik eylem gerçekleştirildi.

26 Temmuz tarihinde Amed’in Rêzan ilçesi Nükhet Coşkun Caddesi'nde Kayyum belediyesine ait çöp kamyonunu ateşe verildi.

Temmuz günü Mersin’nin Mut ilçesi Karaman karayolu Sertavul mevkiinde Alaşehir Sarıkız Turizm firmasına ait askerleri taşıyan sivil otobüse eylem gerçekleştirildi. Eylem Sonucunda tam tespit edilememekle beraber görülen 6 düşman ölüsü 15 ağır olmak üzere 30’dan fazla yaralıları oldu.

30 Temmuz günü saat 16:00’da İzmir’in Balçova ilçesine bağlı teleferiğin bulunduğu alana sabotaj eylemi düzenledi. Alanda bulunan çok sayıda elektrik trafosu ve buna bağlı dağıtım sistemleri tümden imha edildi.

30 Temmuz günü İzmir Menemen askeri jet üssünün bulunduğu bölgeye yönelik yakma eylemi gerçekleştirdi. Yangın sonucunda işgalci Türk Devleti'nin askeri bir hangarı tamamen imha oldu.

30 Temmuz günü saat 19:00’da Manisa’da Muradiye Organize Sanayi Bölgesinde bulunan atık depolama tesisine sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Yapılan eylemde tesis ile beraber içerisinde bulunan 2 kimyasal taşıma tankeri ve içerisinde yer alan kimyasal maddeler tümden imha edildi.

1 Ağustos günü Muğla'nın Yatağan ilçesi Konak Mahallesi’nde Ö.G adlı faşist şahsın 48 AEB 796 plakalı otomobili timlerimizce ateşe verildi. Araç kullanılamaz hale geldi."