YPS zırhlı aracı pusuya düşürerek patlattı

YPS Şehit Serxwebun Misilleme Timi, Ağrı’da bir zırhlı aracı pusuya düşürerek, patlattıklarını duyurdu.

YPS Şehit Serxwebun Misilleme Timi yaptığı açıklamada “21 Ağustos’ta misilleme timimiz Ağrı’da Şehitlik yakınlarında ateş yakarak düşmanı pusuya çekmiş, bir süre sonra TC faşist rejiminin zırhlı bir devriye aracı kontrol amaçlı ateşin yanına gitmiştir. Misilleme timimiz önceden yerleştirmiş olduğu mayını bu araçta patlatmıştır” dedi.

Misilleme Timi, “Yapılan bu eylem, Tendürek’te şehadete ulaşan Heval Evindar ve Heval Eylem anısı için Şehit Serxwebun misilleme timimiz tarafından yapılmıştır” diye ekledi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Heval Evindar ve Heval Eylem kadın özgürlük çizgisini kendisinde yaşamsallaştırmış, mücadeleye öncülük edecek bir misyon ile sürece katılmışlardır. Şehit Evindar ve Şehit Eylem şahsında TC faşist rejimi bilmelidir ki özgürlük mücadelesinde şehit düşen her arkadaşın intikamı alınacak ve Önderliğimizin bize öğrettiği şehitler çizgisine olan bağlılığımızla faşist rejime ağır darbeler vurulacaktır.

Toplum içinde ciddi bir çöküntü yaşanmaktadır. Kapital sistem yürüttüğü politikalarla toplumların kanını vampir misali emerek insanlığı ne düşünebilecek, ne iş yapabilecek, ne de yaşayabilecek duruma getirmiştir. Sistemin toplum üzerindeki bu etkisini Önderliğimiz yıllar önce tespit etmiş, demokratik modernite paradigması ile toplumsal kırımın önünü almak istemiştir. Kürt halkı nezdinde başlayan bu mücadele bütün halkları kapsamakta, bu modelin bütün halkların modeli olabileceğini vurgulayarak, var olan sistemin toplum nezdindeki durumunu dile getirmiştir. Hegemon sistem bu modelin toplumlara yayılma korkusunu göze alamadığı için yıllardır İmralı sistemiyle Önderliğimizi tecrit etmekte, bu yolla düşüncelerinin topluma akmasının önü alınmak istenmektedir.

Bundan ötürüdür ki AKP ve MHP faşist rejimi hegemon devletlerin temsili vasfında; Önderliğimize, özgürlük hareketine, halkımıza saldırmaktadır. Önderliği, halkımızı, özgürlük hareketimizi hedefleyerek, var olan sistemlerini devam ettirmek istemektedirler. NATO devletleri, Rusya ve ardılları var olan faşizan sisteme alternatif bir sistem geliştirdiği için Önderliğimize müthiş öfkelidirler. Fakat bir bütünen yapılan inkar ve imha politikalarına karşı Önderliğimizin İmralı’da gösterdiği muazzam mücadele, halkımız ve özgürlük hareketimiz tarafından bir talimat olarak ele alınmış, bu doğrultuda sürece cevap olacak yaklaşım sergilenmiştir. Bugün gerilla ve Kürt halkı karşısında çaresiz kalan AKP-MHP faşist rejimi, el pençe bir ülkeden diğer ülkeye giderek çaresizliğinin üstünü örtmek için yardım istemektedir.

YPS-YPS JIN misilleme timleri olarak Önderliğimizin İmralı da sergilediği duruş karşısında sürece cevap olacak ve faşist rejime büyük darbeler vuracağız. Hiçbir yerde olmayacağız ama her yer de olacağız. TC faşist rejiminin polislerine, kamu ve kuruluşlarına, toplumun ahlakını zedeleyen ajanlarına nefes aldırmayacağız. AKP ve MHP faşizan rejimini devrimci halk savaşı ile Kürdistan topraklarında bitireceğiz.”