YSK'nin gündemi KHK'li eşbaşkanlar

YSK, HDP'nin itirazı üzerine KHK'li eşbaşkanların durumunu görüşecek. AKP ise KHK'lilerin seçme hakkının bile olmamasını savundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilip, girdikleri 31 Mart yerel seçimlerini kazananmalarına rağmen mazabataları verilmeyen 6 adaya ilişkin HDP’den yapılan itirazı bugün görüşecek. YSK’nin öğleden sonra saat 14.00’te başlayacak toplantısında HDP’nin itirazının ele alınması bekleniyor. 

HDP, 5’i ilçe, 1’i belde olmak üzere 6 KHK’li belediye eşbaşkanı adayına seçimleri kazandıktan sonra mazbata verilmemesi üzerine, bu seçim bölgelerinde seçimlerin yenilenmesi için olağanüstü itiraz başvurusunda bulunmuştu. 

AKP SEÇME HAKKINI DA TANIMIYOR!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, parti genel merkez binasında yaptığı açıklamada, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin seçme hakkına da sahip olmadıklarını savundu.

HATAY'DA PROTESTO: MAZBATALARI VERİN!

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi’nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Mağdurları Komisyonu üyeleri, adaylık başvuruları kabul edilerek girdikleri seçimleri kazanan KHK'li adaylara mazbatalarının verilmemesini protesto etti. 

Şube binasında yapılan toplantıda konuşan Komisyon Üyesi Hülya Ateş, KHK'lilere mazbatalarının verilmemesinin bir hak gasbı olduğunu söyledi.

“KHK’lilere mazbatalarının verilmemesinin oy kullanan yurttaşların iradesinin yok sayılması anlamına geldiğini” vurgulayan Ateş, KHK’lilere mazbatalarının bir an önce verilmesini istedi.