Yüksekdağ'ın duruşması görüldü

Rehin tutulan Figen Yüksekdağ'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması ertelendi. Erdoğam'ın avukatı, Yüksekdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde rehin tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan davanın 12'nci duruşması görüldü. Van 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Yüksekdağ katılmazken, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ile Erdoğan’ın avukatı katıldı. 

ERDOĞAN'IN AVUKATINDAN SUÇ DUYURUSU

Duruşmada söz alan Erdoğan'ın avukatı Yüksekdağ'ın 12 kezdir duruşmaya katılmadığını söyledi. Dosya hakkında karar verilmesini isteyen avukat, Yüksekdağ'ın daha önceki duruşmada söylediği  “Yargı iktidar baskısı altında” ifadeleri için suç duyurusu talebinde bulundu.

Yüksekdağ'ın avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti, Yüksekdağ'ın bir sonraki duruşmaya katılıp katılmama gerekçesini yazılı ya da sözlü olarak mahkemeye sunmasını isteyerek, Erdoğan'ın avukatının suç duyurusu talebinin de bir sonraki duruşmada değerlendirilmesi yönünde karar verdi. Duruşma 7 Ocak tarihine ertelendi.