Yüksekdağ'ın hapis cezası onandı

Rehin tutulan Figen Yüksekdağ'ın hapis cezası, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

HDP'nin rehin tutulan eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında verilen 1 yıl 6 ay hapis cezası, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Yüksekdağ'ın Deutsche Welle'ye 2015 yılında verdiği röportaj tam 2 yıl sonra 6 Haziran 2017 tarihinde dava konusu edilmiş ve Yüksekdağ hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

'PKK BİR ÖZGÜRLÜK HAREKETİDİR'

Yüksekdağ, söz konusu röportajda şunları ifade etmişti:

"Bizim HDP olarak PKK ile bağımız yok. Belge konulması lazım ortaya. Aksi takdirde çok saçma kalıyor iddialar. Biz Parlamento seçimlerinde yüzde 13 oy aldık. İki aylık seçim kampanya sürecinde 7 HDP’li öldürüldü. Şu ana kadar failler yargı önüne çıkartılamadı. Öldürülen kişiler ellerine silah alarak PKK ile birlikte savaşmış kişiler değildi. PKK bir halk özgürlük hareketidir. Aynı zamanda demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren bir örgüttür. Bizler PKK’nin bu hedeflere ulaşma konusunda başvurduğu yöntemleri onaylamıyoruz. Ancak şunu kabul etmeliyiz ki uyguladığı program terör değildir."