Yüksekdağ'ın tutukluluğuna devam kararı

HDP'nin rehin tutulan Figen Yüksekdağ'ın duruşması ertelendi.

HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu yargılandığı davanın 6'ncı duruşması Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yüksekdağ'ın mazeret bildirerek katılmadığı duruşma Sıhhiye Adliyesi'nde görüldü. 

Yüksekdağ, hapishane koşulları nedeniyle dosyaya haftada bir-iki saat ulaşabildiğini ve savunma hakkının kısıtlanması nedeniyle bu celse duruşmaya katılamadığını aktardı.

Duruşmayı HDP İstanbul Nilletvekili Züleyha Gülüm de izledi. 

AV. GÜLAĞACI: TAHLİYE EDİLMELİ, SAĞLIKLI SAVUNMA YAPABİLMELİ

Avukat Ruken Gülağacı, şunları söyledi: "Müvekkilim duruşmaya katılmamasını açıklamış. Savunma hakkı kısıtlanmış durumda. Dosyadaki 8'inci fezleke oldukça kabarık. Hepsi Kobanê eylemlerinde yer alanlar ve farklı kentlerdeki eylemlere açılan davalardan oluşan bir fezleke. Müvekkilin savunmasını zorlaştırıyor. Bizim de savunmamızı zorlaştırıyor. Müvekkilinin tutukluluk hali sürüyor. Müvekkilim 20 aydır tutuklu. Uzun tutukluluk süresi tartışmaları başlamalı. Uzun süre tutuklu kalması kendisiyle ilgisi olmayan bu kadar kabarık bir dosyada yargılanmasından kaynaklıdır. Müvekkil hakkında tahliye edilmesi ve sağlıklı savunma yapmasına izin verilmelidir. Savunma hakkı ihlali olmaması için tahliye edilmelidir.

Mahkeme Heyeti, Yüksekdağ'ın savunması alınmadan tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Eylül'e erteledi.