Yüksel Caddesi’nde 12 gözaltı 

Yüksel Caddesi’nde süren “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin birinci yılında polis, 12 kişiyi gözaltına aldı. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi 246’ncı gününe girerken,  eğitimcilerin destekçileri tarafından Yüksel Caddesi'nde halen polis bariyerleri ile çevrili olan İnsan Hakları Anıtı önünde başlattığı eylem ise bir yılını tamamladı. 

EYLEMİN BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE 5 GÖZALTI

“İşimizi geri istiyoruz” eyleminin birinci yıl dönümünde İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen kamu çalışanları, Konur Sokak'ta bir araya geldi. Eylem öncesi güvenlik önlemi arttıran polis,  eylemcilerin açmak istediği “Açlık grevinin 246. gününde Nuriye Semih işe geri alınsın” pankartı yırtarak açılmasını engelledi. Bunun üzerine “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganı atan eylemcilerden Veli Saçılık, Acun Karadağ olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı. 

TOPLAMDA 12 GÖZALTI 

Yüksel Caddesi'nde hazırladıkları rapor açıklamak isteyen İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türdoğan ve beraberindeki hak savunucuları da eylemin birinci yıl dönümünde gözaltına alınanlar arasında. Gün içinde Yüksel Caddesi’nde toplam 12 kişi gözaltına alındı.