Yüksel’de 306’ncı gün: 14 Eylül’de Ankara Adliyesindeyiz

Yüksel Caddesi'nde sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eyleminin 306'ncı gününde polis yine müdahale ederken, Gülmen ve Özakça'nın 14 Eylül'de görülecek duruşmasına katılım çağrısı yapıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi, rızaları dışında tutuldukları Sincan İnfaz Kampüs Hastanesi'nde 186'ncı gününe girdi. Gülmen ve Özakça'nın destekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 306'ncı gününde devam etti. Yüksel Caddesi'nde bulunan ve polis barikatları tarafından etrafı sarılan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, polisin izin vermemesi üzerine Konur Sokak'ta bir araya geldi.

'KEMİKLERİ ÜZERİNDE İNCECİK BİR DERİLERİ KALDI'

Polis kalkanları önünde, "Nuriye ve Semih'in açlık grevi 186'ncı gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın" ve "Nuriye ve Semih için 14 Eylül saat 13:30'da Ankara Adliyesindeyiz" pankartlarını açan eylemciler burada kısa bir açıklama yaptı. Polis anonsu altında açıklama yapan ihraç edilen mimar Alev Şahin, Gülmen ve Özakça'nın durumlarına dikkat çekti.

Şahin, "Nuriye ve Semih 186 gündür sadece tuz, şeker ve su ile besleniyorlar. Kemikleri üzerinde incecik bir deri kalmış durumda. Ne yaptı bu insanlar? Hırsızlık mı yaptılar, insan mı öldürdüler? Hayır! Sadece işlerini istediler. AKP milletvekilinin kızını bir ayda işe iade edenler, Nuriye ve Semih'in açlığını görmezden geldiler" diyerek, Gülmen ve Özakça'nın 14 Eylül'de görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

'BU DÜZENİ KORUYANLAR HAKSIZ, BİZ HAKLIYIZ'

Açıklama devam ettiği sırada polis, açılan pankartı yırtarak eylemcileri Konur Sokak’ın sonuna kadar iteleyerek uzaklaştırdı. Kol kola giren eylemciler, "80 yaşındaki insanı itekliyorlar, ne yaparlarsa yapsınlar saçımızdan iki telin kopmasına izin vermeyeceğiz. Bizler haklıyız bu düzeni koruyanlar haksız ve biz kazanacağız. Nuriye ve Semih kazanacak" şeklinde polisin müdahalesine tepki gösterdi.

Eylem alkış ve sloganlarla son buldu.