Yurtsever Gençlik dergisinin Mayıs-Haziran sayısı çıktı

Yurtsever Gençlik dergisinin Mayıs-Haziran sayısı 'Ölümü Kaldırdık, Ölümsüzlüğü Yarattık' şiarıyla çıktı.

Dijital medya platformlarında 2 aylık ideoloji ve kültür dergisi olarak yayın hayatına devam eden Yurtsever Gençlik dergisinin Mayıs-Haziran sayısı çıktı.
Derginin bu sayısında Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan birçok farklı yazıya yer verildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Mayıs şehitleri anısına yaptığı değerlendirmeler Önderlik Perspektifi adlı bölümde yer alıyor. Gençlik ve Genç Kadın perspektiflerinde ise gençliğin ve genç kadınların içerisinden geçtiğimiz kritik süreci nasıl karşılaması gerektiğine dair değerlendirmeler bulunuyor.
Dosya bölümünde 1 Haziran Hamlesi ve Apocu gençliğin hamle içerisindeki yerini konu alan yazı ve 2019 yılında Garê'de şehit düşen PAJK Meclis Üyesi ve HPG Merkez Karargah Komutanlarından Gulçiya Gabar'ın daha önce Şehit Zilan'a dair yaptığı röportaj da yer alıyor.

PKK Merkez Komitesi Üyesi Cemal Şerik, Yurtsever Gençlik dergisi için kaleme aldığı '1968 gençlik devriminin bayrağı Kurdistan dağlarında dalgalanıyor' başlıklı yazısında Paris'ten Kurdistan'a yayılan 68 gençlik ruhunu ve tarihsel sürecini gençler için irdeledi. Cemal Şerik, şöyle diyor:

"1968 Devriminin kıvılcımı 4 Mayıs günü Paris’te Sorbonne Üniversitesi'nde çakılmıştı. Ardından da evrensel bir boyut kazanmıştı. Türkiye’deki devrimci gençlik hareketi de yükselen bu devrim dalgası içerisindeki yerini almıştı. Büyük bedeller ödenmişti. Ama dalgalandırılan devrim bayrağının yere düşmesine hiçbir zaman müsaade edilmemişti ve bu bayrak, bir bayrak yarışı misali elde elden geçerek hep yükseklerde dalgalandırılmıştı.

12 Mart 1971 askeri faşist darbesinin ardından başlayan yıllarda ise bu devrim bayrağı Önder Apo’nun öncülüğünde başlayan Türkiyeli ve Kurdistanlı devrimci gençlik hareketleri tarafından devralınarak dalgalandırmaya devam etmiştir. 12 Eylül 1980 askeri faşist darbesi sonrasındaysa bu bayrak devrimci bir hamle için hazırlıkların yapıldığı sıcak mücadele alanlarında ve zindan direnişlerinin elinde dalgalandırılarak; Kurdistan Özgürlük Gerillasına devredilmiştir ve 1984 sonrasından günümüze kadar da Kurdistan dağlarında Özgürlük Gerillası tarafından dalgalandırılmaya devam etmektedir."

Dergide birçok farklı içerik de yer alıyor. Dergiye şu linklerden ulaşılabilir:

https://komalen-ciwan.com/category/yurtsever-genclik
https://issuu.com/yurtsevergenclik
https://t.me/yurtsevergenclik