Yurtsever Gençlik, yeni içeriklerle okuyucuyla buluşuyor

Yurtsever Gençlik dergisi, 2023 yılının ilk sayısında zengin içeriklerle okuyucuyla buluşuyor.

Bütün sansür ve yasaklamalara rağmen Kurdistan gençliğinin sesi ve rengi olmaya devam eden Yurtsever Gençlik dergisi, 2023 yılının ilk sayısıyla okuyucuyla buluşuyor.

Bundan sonra yayın hayatına 2 aylık ideolojik-kültür dergisi olarak devam edecek Yurtsever Gençlik, Ocak/Şubat sayısında birçok önemli konuyu işliyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde geliştirilen tecridin Kurdistan gençliği için ne anlam ifade ettiğine değinen ve 2023 yılında nasıl mücadele edileceğinin arayışlarına cevap niteliğinde olan genç kadın ve gençlik perspektifleri, derginin bu sayısında yer alıyor.

Uluslararası 15 Şubat Komplosu'nun boşa çıkartılmasında gençliğin rolü üzerine yazılan yazıda, '98'den bu yana gençliğin komployu boşa çıkarma temelinde açığa çıkardığı mücadele ve 2023 yılı itibarıyla geliştirilecek mücadele yöntemlerini Adil Konya kaleme aldı.

Metin Aslan, Sakine Cansız ile Ankara Tuzluçayır'dan başlayan yoldaşlık hikâyesini ve "Sara" kişiliğini anlatıyor.

'ZİHNİYET BİRİKİMİ HAKİKATE YAKLAŞTIRIR'

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, derginin Ocak/Şubat sayısı için "Tarih Bilinci Bugünü Çözmemizin En Temel Yöntemidir" başlıklı yazıyı kaleme aldı. Duran Kalkan, "Bir insan veya bir toplum ne kadar tarihsel olarak bir zihniyet birikimini doğru şekilde gerçekleştirmiş olursa o kadar hakikate yakındır. Yani yaşamı o kadar doğru anlamaya, onun gereklerine uygun hareket etmeye, özgür iradeli olmaya yakın demektir. Yaşamı bilerek, anlayarak, planlayarak, örgütleyerek gerçekleştiriyor demektir. Bunun tersi de tarih bilincinin zayıf ya da olmaması da insanı hakikatten, özgür yaşamdan, yaşam gerçeğinden o kadar uzak kılar, basitleştirir" diyor.