ZDF: DİTİB’in camilerinde savaş çığırtkanlığı yapılıyor

Alman televizyon kanalı ZDF Türk devletine bağlı çalışan DİTİB’in camilerinde Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırısını öven duaların okunduğu sırada çekilen görüntüleri yayınladı.

Alman kamu televizyonu ZDF'in öğlen haber bülteni "Mittasmagazin" isimli programda “Erdoğan’ın savaşı için dua” başlığıyla bir haber yayınladı. Haberde Almanya’daki 900’e yakın camisi bulunan Türk devletinin diyanet kurumuna bağlı çalışan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)’in savaş çığırtkanlığı yaptığını belgeleriyle yayınlandı.

Türk devleti ve çetelerinin 9 Ekim’den bu yana Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik sürdükleri işgal saldırı sonrası Türkiye’de Diyanet camilere “askerlerimiz için dua okuyun” talimatı göndermişti. Şimdi söz konusu duaların DİTİB’in camilerinde de okunduğu ortaya çıktı.

Hessen Eyaleti’nin Bad Vilbel kentinde bulunan DİTİB camisinde Türk askerleri için dua okunduğu sırada çekilen görüntüleri yayınlayan ZDF, benzer görüntülerin birçok camide de yaşandığına dikkat çekti. Söz konusu görüntülerde camiinin Erdoğan rejimi yanlısı Türk imamı “Vatanınız için askerlik yapmayı reddetmek ayıptır” şeklinde ifadeler kullanıyor.

ALMAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DİTİB’E ARKA ÇIKTI

Görüntülere ilişkin görüşü sorulan Alman İçişleri Bakanlığı ise “tek tük olay” diyerek DİTİB’in bütün camilerinde duaların okunmadığını iddia etti. Ancak 9 Ekim sonrası Erdoğan rejiminin Diyanet İşleri Başkanlığı “Sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada askerlerimiz için dua edin” talimatı vermişti.

ZDF’ye konuşan uzmanlar ve Alman siyasetçiler ise görüntülerin kendilerini şaşırtmadığını belirterek, DİTİB’in Erdoğan rejiminin bir kolu olarak çalıştığına dikkat çektiler. Türk devletinin işgal saldırısında işlenen savaş suçları hatırlatılarak “Bu savaş için Almanya’daki camilerde duaların okunması skandal bir durum” yorumu yapıldı.

ALMANYA DİTİB’İN NE YAPTIĞINI İYİ BİLİYOR!

DİTİB’in Erdoğan rejiminin bir istihbarat ve propaganda kurumu gibi çalıştığı daha önce de birçok kez belgelerle ispatlanmıştı. Erdoğan rejimi ile Merkel hükümetinin arasının kötü olduğu 2017 yılı başında DİTİB'li imamların nasıl MİT’e çalıştığı ve vaaz adı altında nasıl Erdoğan propagandası yaptıkları gündeme gelmişti. O dönem Alman güvenlik birimleri 19 ajan imamı tespit etti.

Bir yıl süren soruşturmada hiç yol kat etmeyen federal savcılık bütün DİTİB görevlileri hakkında açılan soruşturmaları rafa kaldırmıştı. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Erdoğan iktidarı DİTİB yöneticiler ve imamları özel olarak seçip Almanya’ya gönderiyor.