Zerdüşt lider: Türk halkı Erdoğan'ın Efrîn'de yenildiğini anla

Kürdistan Zerdüştler Topluluğu Ruhani Lideri Andaz Hwaize, Efrîn'de Erdoğan'ın yenildiğini söylerken, batılıların işgalci saldırılara sessizliğine de tepki gösterdi.

Kürdistan Zerdüştler Topluluğu Ruhani Lideri (Asvewan) Andaz Hwaize, Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırılarına tepki gösterdi.

Hwaize, "Türkiye ve Erdoğan bu savaşta kaybetmiştir, askeri olarak yenilmiştir. İdeolojik olarak yenilmiştir. Onun ortakları El Kaide ve El Nusra da yenilmiştir” dedi.

Irak, İran, Türkiye ve Suriye'nin uzun yıllardan beri bu ülkelerde en büyük halk gruplarından birini teşkil eden Kürtlere karşı ırkçı asimilasyon ve yok etme politikalarını izlediğini söyleyen Hwaize, "Ama her türlü yönteme başvurmalarına rağmen Kürtleri yok edemediler, asimile etmeyi başaramadılar” diye ekledi.

İngiltere'nin en büyük sömürgeci ülke olduğunu ve Kürtlere saldırılara destek verdiğini belirten Hwaize, şöyle devam etti:

”Batılıların sessizliği beni hiç şaşırtmadı. Daha önce de benzeri şeyleri yaşadık. Bizim dağlardan başka dostumuz yok sözüne en başta bizlerin inanması gerekir. Onlar kendi çıkarlarına uygun hareket ederler. Bugün Türkleri yarın Kürtleri desteklerler. Politikalarında etiğin zerresi yok.”

'İSLAM DÜNYASI OLANLARI İZAH ETMELİ'

Özgür Suriye Ordusu içinde yer alıp Türk ordusuyla birlikte Efrîn'e saldıranların çoğunluğunun El Kaide ile bağlantıları olduğuna dikkat çeken Hwaize, ”Bunlar şimdi Efrîn'de Kürtleri katlediyor. Bunu tüm dünyanın gözleri önünde yapıyorlar. Şimdi İslam ülkeleri ortaya çıkıp bu olanları izah etmek zorunda. Bu ülkeler artık Kürtlerin İslamın bir parçası olup olmadıklarına karar vermeli. Eğer bir imam Kürtlerin öldürülmesi için fetva veriyorsa İslam dünyası olanları izah etmeli. Hiçbiri Türkiye'nin Efrîn'e yönelik saldırılarına karşı çıkmıyor” dedi.

'KÜRTLERİN ÖZLEMLERİ YOK EDİLEMEZ'

Hwaize, hiçbir gücün Kürtleri ve onların özgürlük özlemlerini yok etmeye gücünün yetmeyeceğini söyledikten sonra şunları kaydetti.

”Irkçı devletler azınlık-çoğunluk halkları icat etti. Aynı haklara sahip eşit vatandaşlar olmadığımız sürece Irak, İran, Türkiye ve Suriye'de ırkçılık var demektir. Kürtler eşit vatandaşlar sayılana kadar mücadelelerini sürdürecektir. İkinci olarak, Kürtlerin kendi kaderlerini tayin etme, diğer tüm halklar gibi kendi devletlerini kurma hakları vardır. Eğer bu hak Kürtlere tanınmıyorsa orada ırkçılık vardır.”

'TÜRK HALKI ERDOĞAN'IN KAYBETTİĞİNİ ANLAMALI'

Efrîn'in Kürtler açısından çok önemli olduğunu ve önemini korumaya devam edeceğini söyleyen Hwaize,” Saldırıya geçmesinin birinci gününden itibaren Efrîn Erdoğan için büyük bir yenilgidir. Erdoğan'ın modern ordusu, DAİŞ ve El Kaide kalıntısı bağlaşıkları aradan 22 gün geçmesine rağmen ilerleme kaydedemedi. Bu Erdoğan için bir utançtır. Türk halkı Türkiye'nin Efrîn'e karşı savaşı kaybettiğini anlamalıdır. Yarın ne olacağından bağımsız olarak Türkiye ve Erdoğan bu savaşta kaybetmiştir, askeri olarak yenilmiştir. İdeolojik olarak yenilmiştir. Onun ortakları El Kaide ve El Nusra da yenilmiştir” dedi.

Erdoğan'ın Ortadoğu'nun ikinci Saddam'ı olduğunu, Saddam'ın uyguladığı ırkçı politikayı sürdürdüğünün belirten Hwaize, Erdoğan'ın akibetinin Saddam'dan farklı olmayacağını söyledi.