Zeynep Celaliyan: Hep birlikte idama karşı duralım

Kürt siyasi tutsak Zeynep Celaliyan, cezaevinde kaleme aldığı bir mektupla İran'daki idamlara dikkat çekerek, "Hep birlikte idama karşı duralım" çağrısında bulundu.

Doğu Kürdistan'ın Urmiye eyaletine bağlı Xoy kentindeki cezaevinde tutulan Kürt siyasi tutsak Zeynep Celaliyan, idama karşı bir mektup kaleme aldı.
 
Zeynep Celaliyan’ın kaleme aldığı mektup: 

"Ramin, Zanyar, Lokman, Kemal ve idam cezası verilen diğer tutsaklar, bu mektubu sizin için yazıyorum. Biliyorum acı ve hüznünüz büyüktür. Sizler de kolberleri görmüşsünüzdür. Bir parça ekmek için canlarını veriyorlar. Tüm toplumlarda çalışanlar ücret alıyor. Fakat Kürt kolberler İran devleti tarafından vuruluyor. Ya da çocuklarıyla birlikte işçilik yapan anneler? Toplumun bir bölümü kadına karşıdır ve kadın olmak sadece acıdır.
 
Ya da ayrımcılığa karşı çıkmak için gözü yaşlı annesinin yanında bedenini ateşe veren genç kız? Ya da bir parça ekmek için çalışan gönlümün azize ve azizleri çocuklar, sesiniz hangi acılardan yankılanıyor? Bilmiyorum size kesilen bu cezanın nedeni nedir? Kürtlüğünüzden dolayı mı ya da insanlığınızdan dolayı mı?
 
İran'ın değerli halkı ve İnsan Hakları Örgütleri, yıllarca idam hükümlüsü olan ve bu zalimlerin zindanlarında kalmış biri olarak, şunu belirtiyorum: Hep birlikte idama karşı duralım. Siyasi tutsakların anne ve babalarını sevindirelim. Çünkü sessizliğimiz Ramin, Lokman, Zanyar, Hidayet, Kemal ve idama mahkum edilen diğer tutsakların cezasını onaylama anlamına geliyor."