Zilan, Ermenistan’da anıldı

PKK'li Zeynep Kınacı (Zilan) için Ermenistan'da anma etkinliği düzenlendi.

Dersim’de 30 Haziran 1996 tarihinde fedai eylem yapan PKK'li Zeynep Kınacı (Zilan), Ermenistan'ın Elegez bölgesi Derîk köyünde bir etkinlikle anıldı.
Özgür Kadınlar Birliği Ermenistan (YJA) tarafından yapılan anma etkinliği, Derîk'teki köy evinde gerçekleşti.

'ÖZGÜR KADININ GÜCÜNÜ GÖSTERDİ'

Etkinlikte konuşan YJA Üyesi Çiçek Mardin, "Zilan yoldaşın gerçekleştirdiği fedai eylem, askeri taktik ve tarz yönünden PKK tarihinde bir ilkti. Bu eylem tarzı ancak özgür olan birinin yoğunlaşması sonucu gerçekleşebilirdi. Zilan yoldaş, çok kısa bir süre özgürlük saflarına katılmasına rağmen, böyle büyük bir eylemi gerçekleştirmesiyle özgür kadının gücünü tekrar açığa çıkararak öncülüğün kadın şahsında nasıl yapıldığını herkese göstermiştir" dedi.

'DÜŞMANA KÜRTLERİN YOK EDİLEMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ'

Derîk köyü Kürdistan Komite Üyesi İşxan Şaboyan, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Suriye’de yapılan saldırıyla birlikte Kürtler yok edilmek istendi, ama Zilan’ın yaptığı fedai eylemle düşmana bunun asla mümkün olamayacağını gösterdi" diye belirtti.
Kürdistan Komitesi Üyesi Yörük Davoyan, Türk devletinin Başûr’a yönelik saldırılara destek olan Başûr yönetimini kınadı. 
Derik köyü sakinlerinden Alîk Şaboyan da, “Kerkük’ü Araplara teslim ettiler. Şimdi de Başûr’un geri kalan yerlerini de Türklere veriliyor. Bunu kınıyoruz” dedi.
Anma etkinliği Mamoste Şalîko Davoyan ve Zilan Raşoyan’ın şiir okumalarından sonra Vladîk Xûdoyan kaval dinletisi sundu.