Zorla koğuştan çıkarılan 3 tutsaktan haber alınamıyor

Afyon 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde açlık grevine giren 3 tutsağın koğuşlarından işkence edilerek çıkarıldığı ve kendilerinden haber alınmadığı belirtildi.

Afyon 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşanan işkence uygulamalarına karşı 25 Mayıs’ta açlık grevi eylemi başlatan Rızgar Turhan, Cumali Yıldırım ile Mehmet Emin, 26 Mayıs’ta işkence edilerek, bulundukları koğuşlardan zorla çıkartıldıkları öğrenildi. Şiddet gören tutuklulardan Rızgar Turhan’ın annesi Şehriban Turhan, avukatın kendilerini arayıp durumdan haberdar ettiklerini belirterek, “Avukatlar bize ‘gece koğuşa girilmiş herkese işkence yapmışlar. Turhan, Cumali Yıldırım ve Mehmet Emin’i alıp götürmüşler’ dedi. O günden bu yana haber alamıyoruz. Çok endişeliyiz” diye konuştu.

Hapishane idaresini aradıklarını ancak kendilerine bilgi vermediklerini anlatan Turhan “Nereye götürüldükleri ve ne durumda olduklarıyla ilgili hiçbir bilgimiz yok. Bilgi vermemeleri bizi daha da endişelendiriyor. Ne durumda olduklarına ilişkin bize acil bilgi versinler” dedi.

Turhan, cezaevlerinde yaşanan işkencelere karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.