’14 Temmuz zafer çizgisidir’

PAJK Koordinasyonu, 14 Temmuz Amed zindan direnişçileri Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz’ı şehadetlerinin 35. Yıldönümünde andı.

PAJK Koordinasyonu, 14 Temmuz’un Kürt halkının tarihine iradenin zaferini altın harflerle yazdığını, aynı zamanda Ortadoğulu halklarının başkaldırı tarihinin de mayası olduğunu belirtti.

PAJK açıklamasında 14 Temmuz Amed zindan direnişine ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı:

Bugün tüm Kürdistan’da ve Ortadoğu’da zulme, sömürgeciliğe, toplum karşıtı örgütlendirilen ulus-devletlerin soykırımına karşı büyük bir direniş verilmektedir. Erkek şiddetine, her türlü köleliğe karşı kadınların özgürlük mücadelesi, yine Kürdistan gençliğinin en ön saflardaki devrimci savaşı 14 Temmuz iradesidir, 14 Temmuz ruhudur. 14 Temmuz gerçeği bu anlamda faşist Türk sömürgeciliğinin Amed zindanında uyguladığı vahşete karşı insanlığın yenilmeyen iradesinin toplumsallaşmasıdır. Toplumsal büyük bir özgürlük hareketine, başkaldırısına dönüşmesidir. 21. Yüzyıl gelişmelerinde görüldüğü gibi faşist Türk devleti sadece zindanlarda yenilmemiştir. Vahşeti uyguladığı, soykırım, imha-inkar saldırılarını yürüttüğü her yerde yenilmektedir. Özgürlük gerillası Kürdistan’ın her yerinde faşist devlet ordusuna karşı büyük yenilgi yaşatırken, kuzey Kürdistan’da öz savunma direnişi muhteşem verilmiştir. Günümüzde tarih, 14 Temmuz çizgisinde yükselen Kürdistan gençliğinin, kadınların destansı direnişine tanıklık etmektedir. Ha keza Rojava’da, Şengal’de dipdiri bir halk gerçeği yaratılmıştır. Ortadoğu halkları, tekçiliğe, egemen ulus anlayışına, mezhepçiliğe karşı demokratik ulus bayrağını dalgalandırmaktadır.

‘GÖREVİMİZ ONLARIN ÇİZGİSİNDE YÜRÜMEKTİR’

Nasıl ki, 14 Temmuz direnişçileri, iradenin zaferini ortaya koyarak zifiri karanlığı aydınlığa çevirmişlerse, kölelik zincirlerini parçalayarak özgür yaşamın öz suyu olmuşlarsa, bugün bizim görevimiz 14 Temmuz büyük ölüm orucu direnişlerimizi anmak, çizgilerinde yürümektir. Bunun gereği olarak devrimci halk savaşının zafer tarzını her yerde, yer çalışmada, her alanda ortaya koymaktır. Bu süreçte, Partimizin militanları devrimci halk savaşında, direnişinde öncülük rolünü layıkıyla yerine getirerek katılacağı gibi, başta kadınlar, gençler olmak üzere tüm halklarımız 14 Temmuz ruhuyla halk savaşındaki yurtseverlik görevini, sorumluluğunu hiçbir engel tanımaksızın yerine getirecektir.

‘DEVRİMİN BAŞARISINDA ARANACAK TEMEL İHTİYAÇ İRADEDİR’

Önder APO’nun önderliğinde devrimsel gelişmelere yol açan parti çizgimiz Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Akif Yılmaz, Ali Çiçeklerin, Saraların, Zilanların zafer çizgisidir, fedai çizgisidir. Eğer, her yaştan kadınlar kadın kurtuluş ideolojisiyle silah kuşanıp toplumsal özgürlük duruşu kazanmışsa, halk, her şeyiyle devrime katılıyorsa hiçbir güç kadınları, halkları ve devrimci gençliği durduramaz. Devrimin başarısında aranacak temel ihtiyacımız imkan ve olanaklar değildir. Üstelik kırk yıllık devrim birikimimiz bugün fazlasıyla bunu her yerde tüm Kürdistan’da ve yurt dışı alanlarında ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle devrimin başarısında aranacak temel ihtiyaç iradedir. Bu da yaratılmıştır. Kürt kadınları, gençliği tüm toplumsal kesimleriyle Ortadoğu demokratik devrimine, kadın devrimine öncülük yapmaktadır. 14 Temmuz şehitlerimizi anarken bizlere vasiyet ettikleri görevlerimiz bu temeldedir. Özgürlük lehine göz kamaştıran gelişmeleri yaşarken aynı zamanda devrim karşıtı egemen-ulus devlet güçleri, kapitalizmin küresel güçleri, yerel işbirlikçi, ihanetçi acenteleri de devrededir.

'KAZANMA SIRASI BİZDEDİR'

Bu anlamda nasıl ki 14 Temmuz iradesi kazanmışsa, şimdi kazanma sırası bizdedir. Ancak bu temelde büyük yaşayan, büyük direnen, tarihin seyrini değiştiren yaşamı uğruna ölecek kadar seven yoldaşlarımızın yoldaşı olabiliriz. Kuşkusuz onlar bu halka inandı. Açıktır ki, Kürt halkına, devrimci, demokratik Türkiye halklarına ve diğer Ortadoğulu halklarımıza olan inançları hakikatin kendisi oldu. Halklarımızın demokrasi, özgürlük, eşitlik özlemlerini demokratik ulusu örgütleyerek, savunarak, kalıcılaştırarak ve statü kazanarak Önderliğimizle özgür buluşma temelinde 14 Temmuz’un büyük şahadetlerini bir kez daha anıyoruz. 14 Temmuz ruhu ve iradeyle zafere kadar devrimci mücadeleyi yükseltmeye herkesi çağırıyoruz.