3. Jinên Ciwan ên Azad Konferansı yapıldı

Üçüncü Jinên Ciwan ên Azad Konferansı çok sayıda delegenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Almanya’nın Darmstadt kentinde bir araya gelen Jinên Ciwan ên Azad üyeleri 3. Konferanslarını gerçekleştirdi. Genç kadınlar konferansı “Önderliğin Özgürlüğü kararlılıktır, kararlılık kendin olmaktır“ şiarıyla düzenledi.



Komalên Ciwan Koordinasyon üyesi Şimal Ülkem mesajında 3. Genç Kadın Konferansını selamlayarak, konferansın kapitalist sistemin ortasında yapılmasının başka bir anlam taşıdığını söyledi. Ülkem, 8. KJK (Komalên Jinên Kurdistan) kongresine Komalên Jinên Ciwan olarak güçlü katılım sergilediklerini belirterek, genç kadınların 3. Konferansı KJK kongresinde çıkan kararlar temelinde gelişmesi ve Özgürlük Mücadelesini zafere yakınlaştıracak kararların çıkması gerektiğini vurguladı.

Ülkem Şimal şöyle konuştu: Avrupa’da bulunan genç kadınların herkesten daha fazla Özgürlük Hareketine katılmalı ve katılımı kendi görevi olarak görmeli. Bizden istenen şey büyük bir örgütlenme ve direniştir. Büyük direnişi ve örgütlüğümüzü ancak güçlü katılımla yerine getirebiliriz. Her bir genç kadını sistemden kurtarmalıyız ve yönünü özgürlüğe sevk etmeliyiz.


ÜLKEM: ’DURUŞUMUZ ÖNDER APO’YU ÖZGÜRLEŞTİRİR’

Önder Apo’nun esaretinin 20. yılına girmekteyiz. Önderliğin düşmanının elinde bulunmasını eğer kabul etmiyorsak, buna laik bir kararlaşmaya ve eylem düzeyine gidilmeli. Çok defa belirtiğimiz gibi, Önder Apo’nun özgürlüğü bizim ellimizde. Artık Konferanslarda, Kongrelerde Önderliği özgürleştirme kararlarını almak istemiyoruz. Önderliğin kendisi Konferans ve Kongrelerimizde hazır bulunmasını istiyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğü bizim genç kadınların elinde. Artık bu esaret bizim için kabul edilemez bir düzeye gelmiş. Önder Apo’suz yaşamak bizim için en büyük sömürgeciliktir, zülümdür ve tecavüzdür. Konferans Önderliğin özgürlüğünü sağlamalı, ancak öyle başarıyı elde edebilir.

ÜLKEM: ‘SARA, ROJBÎN VE RONAHÎ’LERIN İNKAMİNİ ALALIM’

Eğer Paris katliamının intikamını almak istiyorsak, hayallerini gerçekleştirmek istiyorsak, onların çizgisinde mücadelemizi yürütmek istiyorsak, yoldaşlık görevlerimizi yerine getirmek istiyorsak, buna göre eylem hamlemizi geliştirelim. Bu temelde Önder Apo’ya uygulanan vahşi tecridi kıralım ve özgürlüğünü geçekleştirelim.’’

FEODAL AİLE SİSTEMİNE KARŞI İDEOLOJİK SAVAŞ YÜRÜTELİM

Yapılan konuşmaların ardından bir yıllık faaliyet raporu okundu. Ardından Jinên Ciwan ên Azad’ın örgütsel durumu tartışıldı. Tartışmalarda çokça aile sorunu dile getirilerek, mücadelede genç kadınların çalışmalarına engel olan ailelerin durumu değerlendirildi. Tartışmalarda feodal aile sistemine karşı daha fazla ideolojik savaş yürütülmesi gerektiğini vurgulandı.

Konferansın amaçlarından biri genç kadınların kararlılıklarını güçlendirmek ve gelecek için daha örgütlü bir kararlaşmaya gidilmesiydi. Bu temelde genç kadınlar güçlü bir planlama ortaya çıkartarak, amaçlarının ilk adımını yaptı.

Genç kadınların konferansı ’Azadiya Serokatî bîryarbuyîn e, biryarbuyîn Xwebûn e’ sloganıyla ve coşkulu halaylarla son buldu.

Jinên Ciwan ên Azad yönetimi önümüzdeki günlerde kararlarını sonuç bildirgesi olarak yayınlayacaklarını belirti.