3 merkezde 25 Kasım seminerleri

Almanya’nın Aachen, Grewenbruch ve Euskirchen kentlerinde 25 Kasım dolayısıyla düzenlenen seminerlerde Rojava’daki kadın devrimine dikkat çekildi.

Grewenbruch Kadın Meclisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir seminer organize etti. Seminerde TJK-E aktivisti Gönül Kaya, kadına yönelik şiddetin tarihsel kökenleri üzerine durdu. Bir bütünen şiddet kültürünün ataerkil zihniyetten kaynağını aldığının altını çizdi. “Bu şiddet kültürü sadece kadını değil toplum Kırım doğa kırım bir bütünen insani değerlerin kırımı anlamına geliyor. Şiddet kültür bu anlamıyla sistemin ürettiği bir durumdur” diye konuştu.

Euskirchen’de düzenlenen seminerde ise, Rojava’daki kadın devrimine dikkat çekildi. YJK-E temsilcisi Nuda Amed, Kürt Kadın Özgürlük Mücadelesinin Mirabel kardeşlerden alınan bayrağı taşıdığını belirtti. Bugün de Rojava’ya dönük işgal saldırılarının Kadın devrimini hedeflediğini ve inşa edilen Kadın sistemine dönük bir saldırı olduğunu belirtti.

Hewrin Xelef  ile YPJ savaşçısı Amara Renas’a yapılan şiddeti örnek veren Amed, geçtiğimiz aylarda başlatılan “Özgürlük ve değişim için Sen de Ayağa Kalk” hamlesinin de sistemin ürettiği şiddet kültürünün ortadan kaldırılmasını da amaçladığını ifade etti.

Hamlenin bir toplumsal değişim hamlesi olduğunu belirterek hamleyi toplumun her kesimine taşıma çağrısı yaptı.

Aachen’de de aynı içerikte bir seminer düzenlendi.