4 siyasi kadın tutsak süresiz açlık grevine başladı

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan 4 siyasi kadın tutsak, 15 Mart'ta süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı.

23 gündür açlık grevinde olan, Şilan Çetiner, Fatma Befre, Kania Ağırman ve Songül Ekdi isimli tutsakların talepleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride son verilmesi ve işgalci Türk devletinin Efrîn'den çekilmesi.

Mersin Tarsus İlçesi T Tipi Kapalı Kadın Cezaevi'nde kalan 4 kadın siyasi tutsak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride son verilmesi ve işgalci Türk devletinin Efrîn'den çekilmesi talebiyle 15 Mart'tan bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde. Siyasi tutsaklar Şilan Çetiner, Fatma Befre, Kania Ağırman ve Songül Ekdi ajansımıza gönderdikleri mektupta Türk devletinin, Efrîn'de sivil yerleşim yerlerine 2 ay boyunca bomba yağdırmasına rağmen uluslararası devletlerin çıkarları gereği sustuğunu bunun sonucunda saldırılarda yüzlerce sivilin vahşice katledildiğini hatırlattı.

İŞGALCİ DEVLET GÜÇLERİ ÇETELERİYLE BİRLİKTE EFRÎN'DEN ÇEKİLSİN

Efrîn'de yaşanan katliamda Rusya'nın payı olduğunu belirten tutsaklar, BM, AP, AB ve diğer uluslararası kurumların yaşanan insanlık dramını gördükleri halde ciddi bir yaptırım uygulamadıklarına dikkat çekti. Efrîn'de Türk devletinin savaş suçu işlediğini vurgulayan 4 kadın tutsak gönderdikleri mektupta taleplerini şu şekilde dile getirdi: "Hem global hem de bölge devletleri Ortadoğu ve Kürdistan coğrafyasında yeni bir paylaşım savaşına giriştikleri için sivillerin ölümüne sessiz kaldıkları görülüyor. Biz siyasi tutsaklar, bu işgali hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. İşgalin durdurulması ve işgalci devlet güçlerinin çetelerle birlikte geri çekilmesini istiyoruz. Bununla bağlantılı olarak, önderliğimiz Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride son verilmesini istiyoruz. Bu iki talebimizin karşılanması istemiyle 4 siyasi kadın tutsak 15 Mart tarihinden itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlıyoruz. Bütün uluslararası kurumların ve kamuoyunun bu konuda duyarlı olmasını, savaşın durdurulması, zulme son verilmesi için seslerinin yükseltmelerini istiyoruz."