53 haftadır Dolmabahçe Saray’ı önündeler

Barış Anneleri her hafta olduğu gibi bu hafta da Dolmabahçe Sarayı önünde bir araya gelerek “Tek bir anne dahi kalsak mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Her Çarşamba Dolmabahçe Saray’ı önünde bir araya gelen Barış Anneleri İstanbul Meclisi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Dolmabahçe Mutabakatına geri dönülmesi talebiyle başlattıkları oturma eylemini 53'üncü haftasında yine bir araya geldi. Oturma eyleminde “Dayîk rê nadin şer! Analar savaşa geçit vermeyecek” ve "Dolmabahçe’de deviren barış masasını yeniden kurulmasını istiyoruz. Biz anayız, Kürdüz, Türküz, Lazız, Çerkezis, Arabız ama anayız"  pankartı açan anneler, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce "Tecrit kalksın müzakere başlasın", " Dolmabahçe mutabakatına sadık kalınsın"  ve "Jin şer naxwazin" dövizlerini taşıdı.   

Amed Büyükşehir Belediyesine Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile KJA Dönem sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanmasına tepki gösteren Barış Anneleri İstanbul Meclisi Üyesi Kumriye Akgül, Kürt halkı üzerindeki baskıları kabul etmediklerini söyledi. “Bu zülüm ne zamana kadar sürecek” diye soran Akgül, “Bizler Gültan Kışanak ve Ayla Akat Ata’nın yanındayız. Artık binlerce Gülten ve Ayla var” dedi. Cezaevlerinde bulunan hasta tutsakların yaşadığı sorunlara da değinen Akgül, “Tedavileri yapılsın istiyoruz. Her göre gittiğimiz de bizler de fiziki ve psikolojik işkenceye maruz kalıyoruz” diye belirtti.

AKAT VE KIŞANAK İÇİN KANDIRA ÖNÜNDE OLACAKLAR

Akgül, “Kanımızın sonuma kadar halkımızın arkasındayız. Tek bir anne dahi kalsak bizler burada olacağız” diyerek mücadelelerini sürdürecekleri mesajını verdi. Akgül, yarın Kışanak ve Akat Ata için Kandıra Cezaevi önünde saat 13.00’de yapacakları basın açıklamasına herkesin katılması için çağrı yaptı.

Annelerin bir saatlik oturma eylemlerinin ardından eylemlerini sonlandırdılar.