‘6 Ocak’ta Paris’e’

Devrimci Komünarlar Partisi Avrupa Örgütü, “6 Ocak’ta Paris’e, üç devrimci fidanı sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi Avrupa Örgütü yaptığı yazılı açıklama ile Paris’te 9 Ocak 2013 günü PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katlediliş yıldönümünde düzenlenecek yürüyüşe güçlü katılım çağrısında bulundu.

“Gün onurumuza, geleceğimize sahip çıkma, Gün hesap sorma günü” denilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“9 Ocak 2013 tarihinde 3 Kürt kadın devrimci Paris’te alçakça katledildi. Aradan 5 yıl geçti ama bu alçakça cinayetin failleri bilindiği halde hala gizlenmeye çalışılıyor. Katiler bellidir, Türk devleti ve onun başındaki faşist Erdoğan, onun talimatlarıyla hareket eden MİT’dir.

Faşist Türk devletinin her geçen gün faşist yönetimini pekiştirip halklarımıza karşı başlattığı savaşı tırmandırırken, yeni katliam ve suikastlerle devam ettiriliyor. Her gün ülkedeki katliam, soykırım operasyonlar, tutuklamaların yanı sıra Avrupa’da ki sürgün devrimcilere, siyasetçilere karşı suikast listeleri, suikast içinde olan çetelere yönelik operasyonlara tanık oluyoruz. Ama tüm bu gelişmeler karşısında bu suikastlerden bilgisi olduğu halde üstünü örtenler yine Avrupa devletleridir. MİT ve faşist Türk devleti kadar bu hunharca suikastin suçlusu ve sorumlusu Fransız devletidir de. Çünkü baştan beri gerçekleri ortaya çıkarma yerine üstünü karartarak bu suça ortaklık etmektedir.

Avrupa devletleri çıkarları çerçevesinde faşist Türk devletinin tüm insanlık suçları ve ortaya çıkan suikast girişimleri, suikast listeleri tetikçileri, MİT’çilerin yakalanmasına rağmen göstermelik soruşturmalarla üstünü örtmekte, suç ortaklığı yapmaktadır.

Kürt Özgürlük Hareketinin geliştirdiği mücadele ve bu mücadelenin önemli öncülerinden biri olan, PKK kurucularından, Amed zindan direnişinin simgelerinden Sakine Cansız. Bu anlamıyla bu suikasti iyi okumak ve ciddi yaklaşmak gerekiyor.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesi, onlara sıkılan kurşun faşizme ve işgalcilere karşı yürütülen özgürlük mücadelesi ve onun geleceğinedir. Bu kurşun özgürlük adalet, halkların barış içinde bir arada yaşaması ve kadınların özgürlük mücadelesine sıkılmıştır. Bu suikastin failleri yeni suikast ve cinayetlerin planları yapmaya devam ediyor.

Bunun içindir ki bu hunharca düzenlenen suikaste karşı hesap soran olmak, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’e sahip çıkmak hepimizin savsaklanamaz görev ve sorumluğudur. Bu cinayetlerin hesabını sormak, takipçisi olmak Halklarımızın özgürlük mücadelesinin önünde duran ve hesap sorulması gereken bir görevdir.

Suikastin 5. yıl dönümünde 6 Ocak 2018 tarihinde Paris’te düzenlenecek olan yürüyüşe ve etkinliklere insanca yaşamdan yanayım diyen, faşizmin katliam ve cinayetlerine karşıyım diyen herkesi bu devrimci buluşmalar güçlü katılım sağlamaya çağırıyoruz.”