Çıplak aramayı kabul etmeyen tutsaklar hücreye atılıyor

Mardin cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini anlatan kadın tutsaklar, cezaevi yönetimi tarafından çıplak arama dayatmasına maruz kaldıklarını, çıplak aramaya karşı geldiklerinde ise hücre cezasına çarptırıldıklarını belirtti.

Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde siyasi tutsaklara yönelik baskı ve işkenceler devam ediyor. Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan kadın tutsaklar aileleri aracılığı ile yolladıkları mektupta yaşadıkları baskıları duyurdu. Düşmanın yeni politikalar ile baskı kurduğu belirtilen mektupta yaşanan hak ihlallerine ilişkin şu ifadeler yer aldı: "Psikolojik ve fiziki açıdan sürekli baskı altındayız. Elbette bu baskılar zindanlarda geri tepecektir. Ama basın yolu ile yaşadığımız hak ihlallerini duyurmak istedik.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladığımız için hepimize 1 aylık görüş cezası verildi. Yine 2 arkadaşımızın sürgün edilmesini protesto ettiğimiz için yine 1 aylık aile görüşü cezası aldık. Cezaevi müdürü ile görüşme yaptık fakat müdür en ufak bir şeyde bizi sürgün etmekle tehdit etti. Bir kaç gün önce Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiğimiz için yine 1 aylık görüş yasağı verdiler. Bu şekilde bizi tahrik etmek istiyorlar.

Bir arkadaşımıza geçen gün mahkeme dönüşü çıplak arama dayatmasında bulundular. Bu dayatmayı kabul etmediği için de hücre cezasına çarptırıldı. Nusaybin davasından tutuklu olan yaşı küçük arkadaşlarımız da mahkeme için yanımıza geldiklerinde çıplak arama dayatmasına maruz kaldılar. Kabul etmedikleri için onlar da hücreye konuldu. Bu arkadaşlarımızdan biri mahkemede savunmasının ardından slogan attığı için askerler tarafından darp edildi. Tüm başvurularımıza rağmen bir sonuç alamıyoruz. Avukatların da bu konu üzerinde durması gerekir."