Çölde bir suikastçı

Beritan ile Dêrazor çöllerinde karşılaştık. Efrînli Beritan gençlik çalışmalarında yer aldıktan sonra YPJ'ye katılıyor. Bu çöllerde çok ünlü; çünkü o bir suikastçı. DAİŞ çetelerine göz açtırmıyor.

“YPJ içinde olmak mutluluk verici; güzel ve heyecanlı” diyor Beritan... Dêrazor hamlesine Şengal'de DAİŞ tarafından kaçırılan kadınların intikamı için katıldığını söylüyor. “Ne kadar vurursam o kadar başarılıyım. Çünkü benim bir hedefim var; ben bir suikastçiyim. Herkesin intikamımızı görmesini istiyorum, bu tarihsel bir intikam” diyen Beritan'ın kendine güveninin de tam olduğunu söylüyor.

ELİM TETİKTE HEDEFİMİ BEKLİYORUM

Beritan, bir suikastçide olması gereken en temel özelliğinin sabır olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Bir kanascı olarak, elim tetikte, hedefimi bekliyorum. Her saniye, her an tetiktesin; gelecek saldırıyı beklersin, işte bu sabır beni motive ediyor. Kanascılığı o yönüyle seviyorum.

Suikastçı olarak Reqa ve Dêrazor hamlesinde yer aldım; her hamleye katıldığımda kendimdeki gelişimi kademe kademe görüyorum. Yeni yeni özellikler ve tecrübeler ediniyorum; silahıma ve nefesime hakim oluyorum. En önemlisi de taktiklerim çoğalıyor.”

“Savaşımız özgürlük ve kardeşlik için” diyor Beritan. Arap halkının da DAİŞ'in zulmüne maruz kaldığını anlatan Beritan, “Halkların özgürlüğü için savaşıyoruz. Burada annesi babası öldürülmiş DAİŞ'in zulmünde kalan çocuklar var o çocukları da kurtamak istiyoruz. Dêrazor hamlesindeki hedeflerimiziden biri de bu” diyor.

Dêrazor çöllerininin bu inançlı savaşçısının bir de çağrısı var: “Özellikle Dêrazor kadınlarının, Arap kadınların, Suryani kadınların YPJ’ye katılmalı. Burası onlar için yeni bir yaşam alanı. DAİŞ'in zulmünden kurtulmak için birlikte savaşmalıyız.”