Êzidî Kadın Hareketi ilk toplantısını yaptı

Avrupa Özgür Ezidi Kadin Hareketi (TAJÊ-E) ilk toplantısını Almanya'nın Bielefeld kentinde gerçekleştirdi.

Pazar günü Uluslararası Barış Evi (IBZ) toplantı salonunda Saat 11’de saygı duruşu ile başlayan toplantıya Bielefeld başta olmak üzere Almanya'nın bir çok kentinden Êzidî kadınlar katıldı.

Şengal’de Êzidî kürt kadınının direnişi ve kadına yönelik şiddete vurgu yaparak konuşmasına başlayan Yıldız Aktaş “Kadına yönelik saldırı nereden gelirse gelsin asla kabul etmiyoruz. Karşısındayız. Biz Êzidî kadınları olarak Avrupa’da örgütlülüğümüzü büyüteceğiz. Çünkü biz özgür toplum yaratmanın kadın özgürlüğünden geçtiğinin bilinci ile hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kurulan Êzidî Kadın Hareketinin 74. Ferman sonrası özellikle Êzidî kadınlarına yönelik şiddetin yarattığı etki ile kurulduğunun altını çizen Aktaş, Meclisin önemine değinerek şöyle konuştu: “bir tek Êzidî kadını DAIŞ çetelerinin elinde kalana kadar çalışmalarımız tüm gücü ile sürecektir. Önderliğimizin paradigması temelinde mücadelemizi yükselteceğiz. Bunun sözünü veriyoruz”

Yapılan toplantıda Eğitim, Basın-Yayın, Ekonomi, Şehit Aileleri, İnanç ve örgütleme olmak üzere 6 komisyon kuruldu. Yapılan öneriler doğrultusunda Nurê Alkış Avrupa Özgür Êzidî Kadın Hareketi (Tevgera Azadiyê Jinên Êzidi ye Evrupa) TAJÊ-Ê sözcüsü olarak oybirliği ile seçildi.