İngiltere'de ölen Kürdistan ve Türkiyelilerin sayısı artıyor

İngiltere'de koronavirüs dolayısıyla yaşamını yitiren Kürdistan ve Türkiyelilerin sayısı arttı. Şu ana kadar 23 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Koronavirüsün yayılarak binlerce kişinin ölümüne yol açtığı İngiltere’de Kürdistan ve Türkiye toplumundan da hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak Sarız’a bağlı Kırkısrak köyünden Gülüzar Ağbacı, virüsten dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sivas’ın Zara ilçesi Pazardelen köyünden Vahide Bektaş da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Son olarak önceki gün hayatını kaybeden Bingöl Yayladere Şığan köyünden Elif Keskin’in de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.
Covid-19’dan dolayı İngiltere’de hayatını kaybeden Kürdistan ve Türkiyelilerin sayısı 23 olarak açıklanırken, bu sayının daha yüksek olduğu belirtildi. Bazı aileler, yakınlarının hayatını kaybettiğini açıklamak istemedi.

DGB: ÖLÜM SEBEBİNİN GİZLENMESİ RİSKLİ

Demokratik Güç Birliği ise şu açıklamayı yaptı: “Halkımızın acısını yürekten paylaşıyoruz. Ancak bu doğal bir salgın ve hayatını kaybeden her canımızın ölüm nedenini açıklamak aynı zamanda bir sorumluluk gereğidir. Çünkü virüs bulaşıcı ve virüsün bulaştığı kişinin temas ettiği kişilerin kendini izole etmesi gerekmektedir. Biz bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Tekrar tüm canlarımızın başı sağ olsun."

KÜRT HALK MECLİSİ: AİLELERİN YANINDAYIZ

Kürt Halk Meclisi de koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenler için bir taziye mesajı yayımladı. Meclis, şöyle dedi:
"Tüm ailelerimizin acılarını paylaşıyor, derin üzüntümüzü bildiriyoruz. Her bir canımızı zamansız ve vahşi kapitalizmin yarattığı bir illet sonucu kaybettik ve derin acılarını hissediyoruz. Daha fazla canımıza bir şey olmaması için dayanışma, birlik ve sevgi ile bu süreci birlikte aşacağız. Evde kalarak, sağlık otoritelerinin çağrılarına uyarak bu süreci atlatabiliriz. Biz her konuda halkımızın ailelerimizin yanında olacağız."
Hayatını kaybeden Kürdistan ve Türkiyelilerin isimleri şöyle:
"Hayri Ergönül, Mahmut Özcan, İlyas Güngör, Hüseyin Aslan, Hacı Ali Doğuş, Hıdır Uzun, Hüseyin Buz, Mevlüt Bozdoğan, Hasan Ergönül, Melik Ejder Ülkümen, Cuma Metin, Fatma Binboğa, Süleyman Özdemir, Serkan Aydın, Ali Kalaycı, Fatma Kurt, İsmail Taşçı, Zeynep Çakantemur, Ömür Alişan, Gülüzar Ağbacı, Ali Nurdağı, Vahide Bektaş ve Elif Keskin."

KIBRISLI TÜRKİYELİLERİN SAYISI 46’YA ULAŞTI

Kıbrıs'lı Türkiyelilerin sayısı ise 46'ya ulaştı. Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:
"Ahmet Raşit, Elmaziye Kanlil  (92),Yıldıray Faik – 62, Mustafa Ahmet – 89, Kamil Ahmet – 87, Şengül Besim, Mehmet Abdurrahman – 78, Güney Osman Tarzan – 77, Doğan Konkurt (Ahmet), Safi Levent – 78, Mustafa Mehmet, Hasan Ali Hüseyin, Yusuf Şuft, Zülfiye Osman,  Niyazi Numanoğlu, Mehmet Erdoğan – 78, Rahme Ahmet, Tayip Arif, Niyazi Samime Bilginer – 79, Çetin Çetinkaya, Serdar Balı – 49,  Tayfun Salih, Ahmet Kamil, Osman Mehmet Özkan, Hüseyin Hatice, Yusuf Veci – 85, Salise Tolgay Demirağ – 74, Türker Enver – 64, Hilmi Miksi, Rıfat Hasan Rezvan, Hüseyin Kavaz Sündüz ,Yusuf Ramadan Ersin, Mehmet Soyalan Şakir, Cemal Enver Arif – 94, Hanife Mehmet. Mustafa İbrahim, Ergün Osman, Emine Aziz, Yaşar Usta, Ayşe Ali - 86 ,Ibrahim Muharrem, Sare Tek, Salih Balı, Aynur Huseyin, Özcan Aygın, Aynur Talat Gusela."