‘İntihar’ denilen kadın ölümleri artıyor

Beyin ölümü gerçekleşen kadının sağ elini kullanmasına rağmen sol eliyle şakağına kaydırmadan silah sıkması doktorlar tarafından da şüpheli bulunurken; kadının iki yıl önce zorla evlendirildiği öğrenildi.

Son dönemlerde artan şüpheli kadın intiharları ile gündeme gelen Mardin’de geçtiğimiz günlerde 2 kadın intihar iddiasıyla hastaneye kaldırılmıştı. Biri 21 yaşında olan kadının beyin ölümü gerçekleşirken 18 yaşında olan diğer kadının durumu ciddiyetini koruyor. Ayrıca aynı gün aynı hastaneye zehir içerek intihar ettiği iddia edilen başka bir kadın daha getirildi. Hem sosyal, hem ailevi hem de kültürel boyutuyla iyice araştırılması gereken şüpheli kadın ölümlerinin ise üstü kapatılmaya devam ediyor.

KADININ BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Kurban Bayramının ilk günü Mardin’de intihar ettiği iddia edilen ve ismi öğrenilemeyen 21 yaşındaki kadın Kızıltepe’de bulunan Özel Cihanpol Hastanesine kaldırıldı. Ateşli silahla yaralanan kadının sol şakağından girip sağ şakağından çıkan bir kurşun olduğu tespit edildi. Aile tarafından telaşlı bir şekilde hastaneye kaldırılan kadının doktorlara göre beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşmiş olsa da kadının durumu stabillize tutulmaya çalışılıyor.

ZORLA EVLENDİRİLMİŞ!

Beyin ölümü gerçekleşen kadının isminin şuan için açıklayamayacağını söyleyen görgü tanıklarından biri, 21 yaşındaki kadının intihar ettiği söyleminin şüpheli olduğunun altını çizdi. Kadının henüz 19 yaşında iken ailesi tarafından zorla evlendirildiğine dikkat çeken tanık, “2 yıl önce evlendirildi ama eşiyle anlaşmıyorlardı. 2 yılın sonunda artık dayanamayacağını söyleyip annesinin yanına döndü. Bayramda geldiği evde babası tarafından istenmeyerek, kovuldu. O saatler arasında işte sol şakağından girmiş bir kurşunla bulunuyor” dedi.

AİLE SUSKUN!

Doktorlar tarafından şüpheli bulunan bir diğer konu ise; kadının kendini sol şakağından vurmuş olma ihtimali. Kadının bunu yapabilmesi için solak olması gerekiyor. Kadın sağ elini kullanmasına rağmen sol eliyle şakağına kaydırmadan silah sıkması ise kafalarda soru işareti yarattı. Hastane çalışanları tarafından da şüpheli görülen olaya ilişkin henüz kimse ifade vermedi. Olayın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili ise aile fertleri bilgi vermekten kaçınıyor.

Son 4 ayda Mardin’de 3 kadının intihar adı altında şüpheli şekilde yaşamını yitirdi ve iki kadının da şüpheli şekilde intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Ağustos ayında ise kadın cinayetlerinin yarısından fazlasını yani, yüzde 63’ünü şüpheli ölümler oluşturuyor.